Култура

Симићу повјерена подружница европске академије у РС и БиХ

Kњижевник и новинар Ненад Симић на светосавској академији у Миљевићима код Градишке изабран је за предсједника подружнице Удружења европске академије српских наука и умјетности за Републику Српску и БиХ.

Симић је изјавио да ће снаге усмјерити на активности које доприносе историјском и културном образовању младих, те очувању културне, вјерске и историјске аутентичности Срба одржавањем пријатељских веза и унапређењем сарадње између Срба у Европи и свијету.

О досадашњим активностима и резултатима говорили су предсједник Удружења Саша Гајић и генерални секретар Рајка Голић.

Удружење европске академије српских наука и умјетности са сједиштем у Љубљани има за циљ подстицање контаката између научника и умјетника независно од њихове вјероисповијести, политичког мишљења или различитог географског поријекла ради унапређења личних, професионалних и пријатељских односа.

Симић је од 2018. године предсједник Српског књижевног клуба „Вихор“ у Дервенти, а у области књижевног стваралаштва и новинарства награђиван је више пута.

Related posts

Збирка „Мозговерзум“ доступна читаоцима

admin

„Женско срце у шињелу“ прича о исконској храбрости

admin

„Дедалова радионица“
донијела снажне поруке

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još