ИЗДВОЈЕНОНовости

СИМИЋУ УРУЧЕНО ПРИЗНАЊЕ „КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ“

Начелнику општине Дервента Милораду Симићу данас је на свечаности у Матици српској у Новом Саду уручено признање „Капетан Миша Анастасијевић“, као најбољем партнеру у региону.

Симић је једини овогодишњи добитник из Републике Српске, те се тако нашао у друштву лауреата, угледних привредника, универзитетских професора, умјетника, те личности које су у различитим областима постигле запажене резултате.

Признање је Симићу стигло као потврда залагања за унапређење привредног и друштвеног амбијента у Републици Српској, те због изградње и јачања просперитета у региону, а уручено му је у присуству бројних угледних личности из Србије и региона, те делегације општине Дервента.

  • Симићев ангажман допринио је даљем развоју и јачању специјалних веза између Српске и Србије – истакли су организатори, односно привредне коморе Србије и Војводине, универзитети у Београду и Новом Саду, те агенција „Медиа Инвент“.

Данашња додјела признања, које носи име чувеног српског трговца и добротвора из 19. вијека, је централна након регионалних које су биле организоване у претходном периоду.

Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ додјељује су у Србији од 2000. године.

 

 

Related posts

Прије 31 годину у
Дервенту се вратио живот

Derventski List

ДАНАС ИЗМЈЕШТАЊЕ 12 КОРИСНИКА „ЗЛАТНОГ ЛУГА“ У ДОБОЈ

admin

АСФАЛТ ЗА УЛИЦУ ПОРЕД „РАДА“, ВАТРОГАСНИ ДОМ УСКОРО ПОД КРОВОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još