ИЗДВОЈЕНОНовости

Симић начелник, у Скупштини десет партија

Према утврђеним резултатима локалних избора, које је објавила Централна изборна комисија БиХ, стари нови начелник општине Дервента је Милорад Симић (СНСД), док ће у Скупштини општине дјеловати десет политичких партија.

Послије пребројавања гласова са редовних бирачких мјеста, али и гласова пристиглих путем поште и непотврђених листића, те мобилних и „ковид“ тимова, највише гласова у Дервенти освојио је СНСД и то 3.643, а слиједе СДС са 2.505, СП са 1.659, ПДП са 1.387 освојених гласова.

СНСД је, сразмјерно  укупном броју гласова, освојио највише мандата и то осам, а мандат је утврђен Игору Жунићу, Денису Пијетловићу, Давору Симићу, Маји Пјерановић, Синиши Јефтићу, Миленку Пуљановићу, Славку Томашу и Игору Новићу.

Шест СДС-ових мандата носе Перо Ђурић, Бранко Катанић, Витомир Пиваш, Божидар Савовић, Жељко Наградић и Миодраг Новаковић, а четири СП-ова мандата припадају Славену Гојковићу, Бојану Земуновићу, Мирку Земуновићу и Бојану Радановићу.

Три мандата освојио је ПДП и то Сања Димитрић, Мирко Петрић и Душко Вујичић, по два Уједињена Српска, односно Миодраг Тешендић и Славко Бојанић и ДНС и то Дејан Пјерановић и Драго Симић. Једног представника у Скупштини општине имаће СПС, односно Николу Нединића, НДП-СНС Зорана Милојевића, СДП-ХС Маринка Николаша и ХДЗ Маријана Кљајића.

С обзиром да тек слиједе коалициони договори и расподјела функција, извијесно је да ће бити и промјена када се ради о персоналном саставу идућег сазива локалног парламента.

 

Related posts

Слиједи реконструкцијa објекта школе, опозван предсједник Скупштине

admin

Потресно свједочење окосница „Српског срца Јохановог“

admin

ДЕРВЕНТА МУЗИКОМ ПОВЕЗУЈЕ ЉУДЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još