Новости

Скупштина града
засједаће 11. априла

Одборници градског парламента на сједници заказаној за четвртак, 11. април, разматраће 35 тачака дневног реда, а међу којима су, између осталог, Приједлог плана коришћења средстава за подстицање развоја пољопривреде и села за ову годину, те годишњи извјештаји о раду јавних установа за прошлу годину.

Скупштински Колегијум на данашњој сједници утврдио је дневни ред на којем је и Приједлог одлуке о суфинансирању изградње канализационе мреже од стране корисника, Приједлог одлуке о утврђивању стандарда и критеријума за избор и именовање директора Центра за социјални рад и расписивање поновног конкурса за избор руководиоца ове јавне установе. Такође, предложено је и разрјешење вршиоца дужности директора ове установе и именовање на ову позицију.

Ријечи ће бити и о утврђивању стандарда и критеријума за избор и именовање једног члана Управног одбора Туристичке организације и чланова управе Геронтолошкиг центра, као и о расписивању конкурса за избор и именовање на ове позиције.

На наредном засједању биће ријечи и о извјештају о намјенском утрошку средстава посебних водних накнада за протеклу годину, те о извјештају о годишњем утрошку намјенских средстава од накнаде по основу продаје шумских дрвних сортимената за 2023. годину, као и информацији о стипендирању студената и ученика у школској 2023/2024. години.

Одборници ће разматрати и годишње извјештаје о пословању јавних установа Дом здравља, предшколске установе „Трол“, Центра за социјални рад, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Спортског центра, Центра за културу, Туристичке организације, Геронтолошког центра, те „Дервентског листа и Радио Дервенте“.

Такође, на другом овогодишњем засједању Скупштине града биће ријечи и о измјенама дијела Регулационог плана „Гаковац“, као и о неколико тачака из области имовинско – правних односа.

На приједлог предсједника парламента Бојана Радановића на дневни ред увршћена је и именовање Комисије за провођење поступка по јавном огласу за именовање једног члана Градске изборне комисије. Одборници ће разматрати и Приједлог одлуке о расписивању конкурса за избор и именовање члана Градске изборне комисије, као и извјештај о раду Правобранилаштва РС – Сједиште замјеника правобраниоца Добој за протеклу 2023. годину, те извјештај о раду Скупштине града Дервента и сталних радних тијела парламента, такође, за протеклу годину.

Related posts

Амбасада Јапана опредијељена за наставак сарадње

admin

Освештан споменик код „Старог моста“

admin

УРЕЂЕН КАНАЛ ВУКОВИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još