ИЗДВОЈЕНОНовости

СНСД ПРЕДЛОЖИО СИМИЋА ЗА НОВИ МАНДАТ

Начелник општине Милорад Симић кандидат је СНСД-а за нови мандат на предстојећим локалним изборима, одлучило је то Предсједништво дервентског одбора странке на сједници која је одржана у суботу.

Симић је, како се и очекивало, добио подршку на основу досадашњег рада и резултата које је странка остварила, као и препорода кога је током претходних година доживјела општина.

– Овим чином озваничено је оно о чему смо раније говорили. Кандидатуру доживљавам, наравно, као признање за рад током четири мандата у претходних 15 и по година, али и као својеврстан изазов да наставимо путем развоја и напретка. Пред нама су, у наредном мандату, бројни озбиљни изазови у многим областима. Првенствено на плану подизања стандарда живота становништва, што подразумијева стварање амбијента за још више рада и боље зараде. Морамо наставити да развијамо толеранцију у друштву, да унапређујемо комуналну инфраструктуру и тако даље. Наравно, као и увијек, привреда је окосница свега, па ће значајна пажња бити посвећена онима који раде и стварају нове вриједности. Уз дужну пажњу према онима који из свијета дођу и инвестирају код нас, а којих је у Дервенти концентрисано највише, уважавамо и наше домаће инвеститоре којих нема мало и који имају значајну улогу у друштву. Све то би требало да допринесе бољим животним условима и мотивисало људе да мање одлазе са ових простора – рекао је Симић.

Он има јасну и недвосмислену подршку Извршног комитета СНСД-а који треба да верификује кандидатуру.

Дервентски СНСД очекује да Симић, као и раније, добије широку подршку политичких партија, прије свега, коалиционих партнера који су били дио већине током актуелног мандата, односно СП-а, ДНС-а, Уједињене Српске, НДП-а и ХДЗ-а, али и СДП-а, ДЕМОС-а, Социјалистичке партије Српске, Српске напредне странке и Хрватског блока. То значи да би подршка требало да стигне од свих странака, осим од СДС-а и ПДП-а.

– У идућих неколико дана одржаћемо састанке са осталим политичким партијама, изложити им наш програм и дефинисати облике и садржај сарадње током предстојећег мандата. За свакога ко препозна тај програм и циљеве има мјеста у овом политичком блоку – рекли су у СНСД-у.

Кад је ријеч о креирању и састављању листе кандидата за одборнике у Скупштини општине, СНСД је раније дефинисао критеријуме којих ће се придржавати, а кандидате, међу којима ће бити 40 одсто жена и 30 одсто младих, ће предлагати мјесни одбори.

Изборне активности

Изборни штаб, на чијем челу је Игор Жунић, довршава програм изборних активности које су, практично, већ почеле, а завршавају се на дан избора.

– За нас је кампања већ почела. Ми, нудећи наш програм, предложимо нашу визију развоја Републике Српске и Дервенте. Сигуран сам да већина грађана то већ препознаје и зато на овим изборима очекујемо убједљиву побједу СНСД-а и нашег кандидата за начелника – рекао је Жунић.

Related posts

ПОЗИТИВНО МИШЉЕЊЕ РЕВИЗОРА ОПШТИНИ ДЕРВЕНТА

admin

ВЛАДА ФОРМИРАЛА ТИМ ЗА ПРАЋЕЊЕ СТАЊА УСЉЕД ПАДАВИНА

admin

ВИРУС КОРОНА ИМА ЈОШ 500 ОСОБА, ДВОЈЕ ИЗ ДЕРВЕНТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još