ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Спремни да дјелују у
случају земљотреса

Припадници Инжињеријског батаљона Оружаних снага БиХ и Професионална ватрогасно – спасилачка јединица данас су у касарни „Здравко Челар“ демонстрирали помоћ цивилним структурама у случају земљотреса.

Комадант бригаде тактичке подршке Инжињеријског батаљона пуковник Родољуб Манигода рекао је да је вјежба дио годишњег плана оцијенивши да је била успјешна.

– Кроз вјежбу су сагледани поступци које проводи команда и јединице Инжињеријског батаљона, као и коoрдинација са Професионалном ватрогасно- спасилачком јединицом и службама Дома здравља – казао је Манигода.  

Старјешина дервентских ватрогасаца – спасилаца Славен Пијетловић додао је да је вјежба резултат добре сарадње са војним структурама.

– Вјежба је била сложена и високог ризика, али смо показали да ватрогасна јединица може да рачуна на Оружане снаге БиХ и да заједничким дјеловањем можемо да дамо организован одговор на све опасности које могу да задесе становништво – рекао је Пијетловић.

Вјежби је присуствовао шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Градске управе Станиша Микеревић који је казао да су сви актери вјежбе показали да заједничким дјеловањем могу да одговоре на изазове који пријете цивилним структурама.

– Овакве ситуације сутра могу бити реалност и веома је важно да се испита реаговање, опремљеност, обученост и стручност наших служби – рекао је Микеревић.

Показној вјежби присуствовали су и представници Полицијске станице и Цивилне заштите, чланови словеначког Лот тима ЕУФОР-а и други.

Related posts

Препоручена обустава рада вртића у општинама које су ближе епицентру

admin

ДАМЕ ЗА 8. МАРТ ОЧЕКУЈЕ ДОБАР ПРОВОД

admin

„ПРЉАЧУ“ ОКИТИЛА НИСКА СТИХОВА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još