Новости

Стара црква прославила
крсну славу Благовијести

Благовијести, хришћански празник који се прославља у помен на догађај када је Арханђео Гаврило јавио Пречистој Дјевици Марији да ће родити сина којем ће дати име Исус, прослављене су данас у Старој цркви у Српској вароши.

Крсну славу овог храма увеличала је молитва и славски обред у присуству великог броја вјерника, а те опход око цркве.

Намјесник дервентски протојереј – ставрофор Радојица Ћетковић у пригодној бесједи окупљеним вјерницима пренио је значај Благовијести, Богородичног празника.

Кумови славе ове године били су Драган и Јелена Новић са породицом, док су част да догодине кумују слави овог храма преузели Слађан и Бранкица Кузмановић.

Свечаност обиљежавања празника Благовијести у Старој цркви започело је синоћ вечерњим богослужењем.

Епархијска слава

Намјесник дервентски за 21. април најавио је обиљежавање славе епархије зворничко – тузланске у Дервенти.

– На Источни петак, 21. априла у нашем Саборном храму обиљежићемо епархијску славу, чији смо домаћини. Тим поводом дочекаћемо пет владика и око 250 свештеника епархије зворничко – тузланске – казао је протојереј – ставрофор Радојица Ћетковић позивајући вјернике да својим доласком увеличају обиљежавање крсне славе.

Related posts

ПОВЕЉА НАГРАДА ЗА КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАЊЕ

admin

Радановић предсједник Скупштине,
буџет се увећава за 3,3 милиона КМ

Derventski List

СЈЕЋАЊЕ НА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ ИЗ МИШИНАЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još