ИЗДВОЈЕНОНовости

СТАЊЕ НИЈЕ АЛАРМАНТНО, У ТОКУ ДЕЗИНФЕКЦИЈА УСТАНОВА

На подручју oпштине Дервента стање у вези са корона вирусом није алармантно и даље се проводе мјере које су донијели Влада Републике Српске, Институт за јавно здравство, као и надлежна министарства, а у складу с тим данас ће бити извршена дезинфекција свих јавних установа, вртића, Дома пензионера и Дома за старија лица, те школа.

Казао је то данас начелник општине Милорад Симић послије сједнице општинског Штаба за ванредне ситуације додавши да ће бити донесене и друге мјере у циљу спречавања ширења заразе корона вирусом.

– Ми се прилагођавамо овој ситуацији доносећи одређене закључке и мјере. Све процедуре које су донијеле више инстанце смо у доброј мјери испоштовали. Ова ситуација није алармантна, али је јако озбиљна. У току вечери, односно ујутру, ћемо имати наредбу о одређеним ограничењима радног времена и разних облика окупљања. Данас смо констатовали да ће у току дана бити извршена дезинфекција у јавним установама у којима сутра живот почиње, као што је то ситуација у обданишту „Трол“, приватном обданишту, а у Дому за стара и изнемогла лица је дезинфекција већ у току под контролом нашег епидемиолога. У Дому пензионера смо ограничили окупљање, а у току је и прање улица у сарадњи са комуналним предузећем и ватрогасцима. У Центру за културу је у току дезинфекција, као и у шалтер салама локалне управе и полиције – рекао је Симић апелујући на грађане да се држе упутстава о избјегавању јавних окупљања и нагомилавању залиха.

Он је нагласио да грађани треба да буду свјесни да чувајући себе чувају и своје најдраже и људе са којима су у контакту.

Сједници Штаба за ванредне ситуације, којим је предсједавао начелник општине, присуствовали су челни људи Општинске управе, Дома здравља, Цивилне заштите, Полицијске станице, Ватрогасне јединице и вртића.

Related posts

Плес и дјечија радост
царовали градским тргом

Derventski List

Вртић „Трол“ уписује 30 нових малишана

admin

УКРИНА НАДОШЛА, СИТУАЦИЈА ПОД КОНТРОЛОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još