ДруштвоИЗДВОЈЕНО

СТИПЕНДИЈЕ ОСИГУРАЛО 179 СТУДЕНАТА

Општина Дервента стипендираће ове године 179 студената, од чега је 71 нови стипендиста, док је на конкурс за додјелу ове врсте подршке пристигао и 21 захтјев надарених ученика средњих школа, али се њихове пријаве и даље разматрају.

Казао је то начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић додајући да је услове за стипендирање из општинског буџета у овој години испунило и 108 студената који су од раније примали стипендију.

Пашалић додаје да су од укупног броја захтјева 42 предали студенти прве године јавних факултета, а 29 студената виших година који прошле године нису примали стипендије.

– Важно је истаћи да су од прошле године прилику да постану општински стипендисти добили сви студенти прве године јавних факултета без обзира на број бодова освојених на пријемном испиту и од 33 таква студента, њих 25 је уписало другу годину факултета. Они су тиме оправдали повјерење које им је општина указала и такав потез, односно измјена правилника о условима за додјелу стипендија, показао се оправданим – рекао је Пашалић.

Након формирања коначне ранг – листе стипендиста начелник општине закључиће уговор са студентима и ученицима о стипендирању, а потписивање уговора обично буде у марту.

За стипендије је ове године у буџету општине планирано 200.000 марака.

 

Износи

Студенти стипендисти девет мјесеци у години добијаће стипендију у износу од 110 марака, а апсолвенти шест мјесеци исти износ. Мјесечни износ стипендије за надарене ученике је 70 марака.

Related posts

Додјела награда побједницима сутра

admin

ОВИХ ДАНА УКРИНА „ЦВЈЕТА“

admin

Светосавска награда
слави племенити позив

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još