Култура

Суграђане увела у тајне моде и рециклаже

„Љетна арт сцена“ вечерас је љубитељима моде, али и свима који желе да се ангажују у очувању природе, приредила је радионицу о теми „Мода и рециклажа“, коју је водила дизајнерка одјеће и текстила Маја Кнежевић Бирманчевић.

Полазници радионице имали су прилику да се упознају са различитим техникама колажа и рециклаже старе одјеће, односно како да се на креативан начин смањи емисија отпада, те тако очува околина. Осим тога, полазницима је указано и на то како старе комаде одјеће редизајнирати и направити од њих употребљиве и модерне комаде.

– Акценат је стављен на рециклажу као важан сегмент модне индустрије, која је пак сврстана међу четири највећа загађивача животне средине – казала је Кнежевић Бирманчевић истичући да се на радионици причало о одговорности коју сви имамо као појединци, те су се тражили начини како се може искористити одјећа која нам више није потребна, чиме би се додатно смањило загађење природе.

Ант:

Клавир

Организатори су се осврнули и на претходну вече када је духовна музика увеличала „Арт сцену“.

– Наши малишани су на самом путу до Дервенте прикупили око 120 КМ, док је публика донирала 137 марака – казали су организатори који су истрајни у циљу да дервентску културну сцену „почасте“ полуконцертним клавиром.

Related posts

„Седам Снежана и патуљак“
oкупани хумором и овацијама

Derventski List

МИШИНИ НОВИ ЈУНАЦИ ЧЕКАЈУ ЧИТАОЦЕ

admin

„Анастасија“ умјетничко свједочанство о злочинима над Србима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još