Култура

Музика универзална нит која спаја

Интернационални мултирелигијски интеркултурни центар „Заједно“ Дервента уприличио је вечерас 14. Вече духовне музике спојивши нотама љубитеље ове врсте умјетности.

Овогодишња манифестација окупила је у Центру за културу многобројне посјетиоце који су уживали у изведбама Градског хора „Касиопеја“ из Зенице, пјевачких група КУДМ „Босиљак“ Дервента и СКУД „Дервента“, Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ из Прњавора, вокалног солисте Бењамина Хасанића из Маглаја и дервентског хора „Мозаик“.
Предсједница ИМИЦ „Заједно“ Јасмина Радановић изразила је радост што је након двогодишње паузе поново одржано Вече духовне музике.
– Желимо да из Дервенте пошаљемо једну лијепу слику, као што смо и до сада чинили. Музика је један универзални језик који сви разумијемо, без обзира на вјерску, националну или неку другу припадност. Дервента је та која је увијек домаћин добрих емоција, лијепе музике, те вјерујем да ће и наши гости отићи са лијепим импресијама из нашег града – казала је Радановићева.
Солиста зеничког хора “Касиопеја“ Ахмед Јухић истакао је да су се радо одазвали позиву да по први пут наступе у Дервенти.
– Хор окупља жене од 65 година па надаље, које пјесмом исказују емоције и лијече се музиком, и сматрам да је то једна лијепа прича која долази из Зенице. На концерту смо се представили са три нумере – рекао је Јухић.

Related posts

ПРЕПОРУКА: ЕНГЛЕСКИ ПАЦИЈЕНТ

admin

ПРЕДСТАВЉЕНО „ПАСТИРСКО СЛОВО“

admin

Наставак „Арт сцене“ вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još