Друштво

Традиционално покладно
дружење чува обичаје

Традиционално покладно дружење уочи почетка ускршњег поста, које је и својеврсни карневал као вид очувања обичаја, одржано је вечерас у Дому Хрватског културног друштва „Напредак“ окупивши велики број посјетилаца.

У добром расположењу и уз музичку пратњу Ивице Ереша и бенда „Стил“, те звуке виолине Анте Марића и шаргије Луке Павића присутни су се добро забавили.

– Имамо традицију да организујемо окупљање, да се људи опусте, запјевају, заплешу и да се друже, а сутра је већ Чиста сриједа и почиње пост. Припремили смо стотињак мјеста и сва су била попуњена. Сви су увијек добродошли, наравно, али се највише окупи наших суграђана из града и околних села – рекао је предсједник „Напретка“ Мирко Филиповић.

Манифестацији је присуствовао и генерални конзул Хрватске у Бањалуци Зоран Пиличић, директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш, бивши потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић, одборници у Скупштини града, те бројни други гости.

Related posts

Вишејезичност немјерљиво богатство сваког друштва

admin

За Михајла прикупљено око 8.500 КМ

admin

Пакети са храном из „Бамбија“
стигли до шест породица

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još