ИЗДВОЈЕНОНовости

ТРИ НОВОЗАРАЖЕНА ДЕРВЕНЋАНИНА

Вирус корона потврђен је код 125 особа у Републици Српској, односно код три из Дервенте, показују посљедњи подаци Института за јавно здравство Српске.

Ради се о 57 мушких и 68 женских особа , од којих је 23 млађе, 76 средње и 26 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 20 особа је из Бијељине, 16 из Бањалуке, 12 из Требиња, десет особа је из Модриче, по седам из Прњавора и Фоче, по четири особе су из Зворника и Мркоњић Града, по три су из Дервенте, Добоја, Козарске Дубице, Котор Вароша, Приједора и Српца, по двије особе из Братунца, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Лакташа, Лопара, Пала, Хан Пијеска и Шековића и по једна особа из Билеће, Градишке, Милића, Новог Горажда, Петрова, Сокоца, Сребренице, Теслића и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о жени старије животне доби из Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.169 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 152 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона. У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.014 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 46.787 особa.

Дом здравља

Из Дома здравља Дервента саопштили су да је данас  потврђена инфекција корона вирусом код једног лица из Дервенте.

  • Лице је било у контакту са особом код које је претходно потврђена инфекција корона вирусом. Случај заразе потврђен је и јуче, на основу извјештаја Института за јавно здравство,  код једног лица са пребивалиштем у Дервенти које борави у установи за смјештај већег броја лица на подручју друге општине и није имало контаката на подручју Дервенте – саопштено је из ове установе.

 

Related posts

Освештан споменик код „Старог моста“

admin

Градиво лакше уз
нову рачунарску опрему

Derventski List

Локални парламент засједа 30. јуна

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još