ИЗДВОЈЕНОНовости

УСКОРО УРЕЂЕЊЕ ДИЈЕЛА ТРГА И ТРИДЕСЕТАК ПУТЕВА

У јеку грађевинске сезоне у Дервенти почиње реализација неколико инфраструктурних пројеката за које су средства обезбијеђена у буџету општине, а међу њима је обнова крова спортске сале Средњошколског центра „Михајло Пупин“, уређење дијела трга између сједишта катастра и џамије, те реконструкција тридесетак локалних путева.

Како су појаснили из Одјељења за стамбено – комуналне послове Општинске управе Дервента, радови на спортској сали, који се финансирају из буџета општине са 20.000 марака, обухватају демонтажу кровног покривача, као и измјену дијела кровне грађе.

– Кров сале, површине око 400 метара, биће пресвучен новим покривачем – навели су из овог одјељења.

С обзиром да кровна конструкција, осим спортске сале, обухвата и школску библиотеку, у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ истичу да ће на овај начини бити ријешен проблем са којим су се дуже вријеме суочавали.

– Послије поплаве 2014. године обновљен је паркет у малој спортској сали, али кровни покривач био је прилично дотрајао. Ови радови много значе, не само због активности ученика, већ и због заштите књижног фонда у библиотеци – рекао је директор СШЦ „Михајло Пупин“ Предраг Дринић.

Поред овог пројекта, ускоро се очекује и излазак машина на терен и реконструкција тридесетак путних праваца.

– Уговори за прву фазу реконструкције 21 локалног путног правца, чија је вриједност око 456.000 КМ, као и девет локалних путева обухваћених другом фазом реконструкције, у износу од око 172.000 КМ, спремни су и очекује се да са извођачима радова буду потписани ових дана – навели су у одјељењу.

Процедуре за почетак уређења дијела трга, односно простора између катастра и џамије, такође се приводе крају.

– Ова површина ће убудуће бити преуређена у паркинг са саобраћајницом и зеленим појасом. Такође, преко пута ове површине, уз новоизграђени парк поред ОШ „Никола Тесла“ предвиђено је постављање клупа и зеленила – објаснили су из одјељења додавши да се ради о пројекту вриједном 80.000 марака, а новац је, такође, обезбијеђен у буџету општине.

Свлачионице

Осим поменутих пројеката, увелико је у току изградња нових свлачионица испод трибина на стадиону Фудбалског клуба „Текстилац“. Прва фаза подразумијева конструкционе послове, док другу фазу чине остали фини и инсталатерски радови на објекту. За овај пројекат је подршку од 100.000 КМ иницирао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик приликом обиљежавања стогодишњице клуба, а реализација се одвија уз подршку локалне управе.

Related posts

Свака новорођена беба непроцјењиво богатство Дервенте

Derventski List

Конзуларне услуге од сада и у Дервенти

admin

Посљедња етапа 17. априла стартује у Дервенти

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još