ИЗДВОЈЕНОНовости

УСКОРО УРЕЂЕЊЕ ДИЈЕЛА ТРГА И ТРИДЕСЕТАК ПУТЕВА

У јеку грађевинске сезоне у Дервенти почиње реализација неколико инфраструктурних пројеката за које су средства обезбијеђена у буџету општине, а међу њима је обнова крова спортске сале Средњошколског центра „Михајло Пупин“, уређење дијела трга између сједишта катастра и џамије, те реконструкција тридесетак локалних путева.

Како су појаснили из Одјељења за стамбено – комуналне послове Општинске управе Дервента, радови на спортској сали, који се финансирају из буџета општине са 20.000 марака, обухватају демонтажу кровног покривача, као и измјену дијела кровне грађе.

– Кров сале, површине око 400 метара, биће пресвучен новим покривачем – навели су из овог одјељења.

С обзиром да кровна конструкција, осим спортске сале, обухвата и школску библиотеку, у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ истичу да ће на овај начини бити ријешен проблем са којим су се дуже вријеме суочавали.

– Послије поплаве 2014. године обновљен је паркет у малој спортској сали, али кровни покривач био је прилично дотрајао. Ови радови много значе, не само због активности ученика, већ и због заштите књижног фонда у библиотеци – рекао је директор СШЦ „Михајло Пупин“ Предраг Дринић.

Поред овог пројекта, ускоро се очекује и излазак машина на терен и реконструкција тридесетак путних праваца.

– Уговори за прву фазу реконструкције 21 локалног путног правца, чија је вриједност око 456.000 КМ, као и девет локалних путева обухваћених другом фазом реконструкције, у износу од око 172.000 КМ, спремни су и очекује се да са извођачима радова буду потписани ових дана – навели су у одјељењу.

Процедуре за почетак уређења дијела трга, односно простора између катастра и џамије, такође се приводе крају.

– Ова површина ће убудуће бити преуређена у паркинг са саобраћајницом и зеленим појасом. Такође, преко пута ове површине, уз новоизграђени парк поред ОШ „Никола Тесла“ предвиђено је постављање клупа и зеленила – објаснили су из одјељења додавши да се ради о пројекту вриједном 80.000 марака, а новац је, такође, обезбијеђен у буџету општине.

Свлачионице

Осим поменутих пројеката, увелико је у току изградња нових свлачионица испод трибина на стадиону Фудбалског клуба „Текстилац“. Прва фаза подразумијева конструкционе послове, док другу фазу чине остали фини и инсталатерски радови на објекту. За овај пројекат је подршку од 100.000 КМ иницирао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик приликом обиљежавања стогодишњице клуба, а реализација се одвија уз подршку локалне управе.

Related posts

Неколико села
сутра без струје

Derventski List

ДЕРВЕНТА ДИО АКЦИЈЕ „С ЉУБАВЉУ ХРАБРИМ СРЦИМА“

admin

РУСКИ ПРИВРЕДНИЦИ УПОЗНАТИ СА ПОТЕНЦИЈАЛИМА ДЕРВЕНТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još