Друштво

УЏБЕНИЦИ У „ЛОТОС“ СТИЖУ ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ

Уџбеници за предстојећу школску годину, који су се од маја могли наручити у књижари „Лотос – комерц“, треба да стигну сљедеће седмице, а они који их још нису наручили могу то да ураде још сутра.

Цијена комплета зависи од разреда до разреда, али за трећи, четврти и пети разред коштају од 87,50 до 99 марака, а за шести, седми, осми и девети разред коштају од 142,50 до 188,50 марака. У ту цијену, како су истакли у „Лотосу“ урачунати су сви уџбеници са пратећим радним свескама.

– Ове године имали смо доста наруџби, и то више него прошле године. Родитељи ученика нижих разреда углавном су се одлучивали за нове уџбенике, док су за старије разреде узимали најчешће уџбенике који су се мијењали. У седмом и осмом разреду се мијења географија и радна свеска, у седмом и њемачки језик, у четвртом природа и друштво са радном свеском, а у петом природа и радна свеска за природу – кажу у овој књижари подсјећајући да у двије радње нуде широк асортиман школског прибора и потрепштина.

Бесплатни уџбеници

Ученицима првог и другог разреда уџбенике обезбјеђује Влада Републике Српске, а први пут ове године бесплатне уџбенике добиће и побједници републичких такмичења у основним, средњим и музичким школама. Школске торбе и прибор ђацима првацима већ годинама поклања начелник општине Милорад Симић.

Related posts

НАЈМЛАЂИ ДЕРВЕНЋАНИ ОСМИЈЕСИМА ОБОЈИЛИ ГРАД

admin

Изабрани најљепши
ћирилични рукописи

Derventski List

„ТЕБИ, ЗВИЈЕЗДО СЈАЈНА“ ЖЕНАМА У ЧАСТ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još