ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Поклони за Јакова Којића,
прву бебу рођену у 2024. години

Нова година породици Којић почела је на најљепши могући начин, рођењем сина Јакова, а прву бебу рођену у 2024. години данас је посјетио и дукатом и другим поклонима даривао градоначелник Милорад Симић.

Јаков, четврто дијете Светлане и Синише Којића, на свијет је дошао 2. јануара, и донио неописиву радост својим родитељима, али и брату Петру и сестрама Софији и Анђи.

– Јаков је на рођењу био тежак 3.800 грама и пород је протекао добро. Његове сестре и брад, осмогодишња Софија, шестогодишњи Петар и четворогодишња Анђа помажу око бебе, јер обавеза свакако да има, али се лако договарамо. Задовољство је имати четворо дјеце, која су наше највеће богатство тако да су нам сви тренуци драгоцјени – рекла је мајка Светлана, а отац Синиша изразио је захвалност за поклоне.

– Као што је супруга рекла, дјеца су наше највеће богатство, а највећи поклон у Новој години нам је наш Јаков. Сви су се обрадовали и заиста смо срећни. Иако сви помажемо, морам да признам да је супруга највише ангажована око дјеце, с обзиром да сам ја запослен, а и радим додатне послове, тако да мање времена могу да проводим са њима – казао је Којић.

Срећу поводом рођења још једног брата није крила осмогодишња Софија.

– Било ми је свеједно хоћу ли добити брата или секу и обрадовала сам се и срећна сам. Беба нас некад буди у току ноћи, али све је добро – рекла је Софија. 

Градоначелник Милорад Симић честитао је родитељима принову истакавши да је прилика за посјету поводом рођења још једног Дервенћанина велика радост.

– Има пуно радосних тренутака, а ово је један од најрадоснијих, када имамо прилику обићи породицу која је на овај свијет донијела првог Дервенћанина у овој години. Вјерујем да је ово једна лијепа геста, иако помало својим доласком нарушимо комодитет породице, ипак желимо да изразимо честитке овим младим и вриједним људима. Нашем Јакову желим све добро, као и његовој браћи и сестрама – казао је Симић подсјетивши да му је драго када види да некада најмлађи становници стасају у добре људе.

– Прије неколико дана у посјету ми је дошао момак који је био прва беба рођена 2005. године, а којег смо такође даривали. То је била прва беба коју сам даровао а  данас је одрастао и добар човјек. Важно је истаћи да је 2022. године Дервента постала богатија за 203 бебе,а  2023. за 209 дјеце, а ми настојимо да издвајањима из буџета наставимо подршку родитељима и покажемо бригу за наше најмлађе. Из градског буџета у 2024. години издвајамо око 634.000 марака за разне врсте подршке, а такође, планирано је и проширење вртића, за које смо издвојили 750.000 КМ, што је за један мали град врло значајно – рекао је Симић.

Related posts

САВЛАДАЈТЕ ЗМИЈАЊСКИ ВЕЗ И ТКАЊЕ НА РАДИОНИЦАМА

admin

ДЕРВЕНТА ЊЕГУЈЕ КУЛТУРУ РАЗЛИЧИТОСТИ

admin

Чист димњак и исправне
инсталације за мирну зиму

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još