Друштво

У чарима Јахорине уживају пуним плућима

На дугоочекивану школу у природи на Јахорини јуче је отпутовало стотињак ученика четвртог разреда Основне школе „Никола Тесла“, а одушевљење искуством нису крили од првог дана, посебно због тога што у посљедње двије године није било ни излета, ни екскурзија.

Програмом школе у природи предвиђено је да дјеца током пет дана похађају часове у другачијем окружењу него што су навикли, али и користе вријеме за санкање, јутарњу гимнастику, шетњу по олимпијској љепотици.

Осим тога, ђаци имају и тематске вечери, па уживају у плесу, маскенбалу, али и слободним активностима.

Да су се ученици итекако ужељели путовања и дружења изван школе, потврђују и учитељице које бораве са ђацима на Јахорини.

– Дјеца су се толико ужељела дружења и оваквих активности да су заиста одушевљени и радо учествују у свему што је планирано програмом. Срећни су што су послије двије године отпутовали са својим другарима. Провод је одличан, на Јахорини има довољно снијега да можемо да се забављамо и уживамо у правим зимским играријама – казале су учитељице.

Школа у природи за ученике петог разреда ОШ „Никола тесла“ предвиђена је сљедеће седмице, а од 4. априла на Јахорини ће боравити и 58 ученика петих разреда Основне школе „19. април“.

Након што се стабилизовала епидемиолошка ситуација, Министарство просвјете и културе РС дозволило је школама организовање ђачких екскурзија и школе у природи.

Обиласци

Путовање на Јахорину била је прилика да ђаци посјете и успутне градове, па су свратили до врела ријеке Босне, али и жељезаре у Зеници.

Related posts

Ускоро реновирање школских тоалета

admin

Брзи антигенски тестови на Ковид-19 од петка у Дому здравља

admin

ЗА ВАСКРС ПРОМЈЕЊИВО ВРИЈЕМЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još