Друштво

У чарима Јахорине уживају пуним плућима

На дугоочекивану школу у природи на Јахорини јуче је отпутовало стотињак ученика четвртог разреда Основне школе „Никола Тесла“, а одушевљење искуством нису крили од првог дана, посебно због тога што у посљедње двије године није било ни излета, ни екскурзија.

Програмом школе у природи предвиђено је да дјеца током пет дана похађају часове у другачијем окружењу него што су навикли, али и користе вријеме за санкање, јутарњу гимнастику, шетњу по олимпијској љепотици.

Осим тога, ђаци имају и тематске вечери, па уживају у плесу, маскенбалу, али и слободним активностима.

Да су се ученици итекако ужељели путовања и дружења изван школе, потврђују и учитељице које бораве са ђацима на Јахорини.

– Дјеца су се толико ужељела дружења и оваквих активности да су заиста одушевљени и радо учествују у свему што је планирано програмом. Срећни су што су послије двије године отпутовали са својим другарима. Провод је одличан, на Јахорини има довољно снијега да можемо да се забављамо и уживамо у правим зимским играријама – казале су учитељице.

Школа у природи за ученике петог разреда ОШ „Никола тесла“ предвиђена је сљедеће седмице, а од 4. априла на Јахорини ће боравити и 58 ученика петих разреда Основне школе „19. април“.

Након што се стабилизовала епидемиолошка ситуација, Министарство просвјете и културе РС дозволило је школама организовање ђачких екскурзија и школе у природи.

Обиласци

Путовање на Јахорину била је прилика да ђаци посјете и успутне градове, па су свратили до врела ријеке Босне, али и жељезаре у Зеници.

Related posts

Свечано на Благовијести у Старој цркви

admin

Без струје сутра
неколико села

Derventski List

Дервенћанин Милан Богдан
међу најбољим кадетима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još