Друштво

Храму у Оштрој Луци
450 књига из Дервенте

Новооснована библиотека храма Васкрсења Христовог у Оштрој Луци богатија је за око 2.000 књига, од којих је више од 450 поклон дервентске Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, а ова донација уручена је Српској православној црквеној општини протеклог викенда.

Акцију сакупљања књига покренуло је Српско културно друштво „Укрња“ из Челинца на челу са предсједником Ратком Поповићем, а један од координатора акције био је дервентски књижевник Милорад Ђурђевић и члан Српског књижевног клуба „Вихор“.

– Старјешина храма у Оштрој Луци исказао је захвалност дервентској Народној библиотеци, а мени је припала част да представим значај библиотеке, саму Дервенту и своје стваралаштво – рекао је Ђурђевић.

Предаја прикупљених књига била је прилика и за књижевно – поетски час у којем су учествовали пјевачка етно – група СКУД-а Оштра Лука и пјесници из Челинца, Котор Вароши, Градишке, Прњавора, Дервенте, Модриче и Бањалуке.  Учесници су посјетили и обалу ријеке Уне, манастир „Клисина“ код Оштре Луке и манастир „Милошевац“ код Приједора.

Related posts

„Пројекат седмица“ испуњен
бројним активностима

Derventski List

У Мароку сам имао осјећај да путујем кроз вријеме

admin

Ловци сутра нишане шакале

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još