Друштво

Хуманост уљепшала
Васкрс за 130 породица

Коло српских сестара „Царица Милица“ у ишчекивању Васкрса традиционално организује акцију прикупљања помоћи угроженим суграђанима, а захваљујући хуманости Дервенћанa прикупљена је помоћ за 130 породица.

Ова акција почела је у другој седмици Часног поста, постављањем корпи за прикупљање прехрамбених и хигијенских намирница у маркетима „Ђурић“ и „Хипер Корт“, те организацијом четири хуманитарна базара.

– Желим да се захвалим суграђанима Дервенте који су још једном отворили срца и имали разумијевање за угрожене, те прикупили средства за 130 пакета. Суграђани су намирнице остављали у корпе у маркетима, гдје су организована и два базара, док смо два базара организовали испред Саборног храма – објаснила је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да рукотворине и посластице које су биле изложене на базарима нису биле на продају.

– Рукотворине које су биле изложене на базарима нису биле на продају, него су суграђани бирали понешто за себе и остављали донације – објаснила је она.

Како је додала Додиг – Пијетловићева 110 пакета помоћи у посљедњој седмици поста подијељено је на кућне адресе суграђана, док ће преосталих 20 пакета бити подијељени данас у Саборном храму.

Related posts

ЧЛАНОВИ „КЕСТЕНА“ УГОСТИЛИ КОЛЕГЕ ИЗ СРПЦА И БРОДА

admin

Акција за помоћ породици
Тривић ујединила хуманисте

Derventski List

У „ТРОЛУ“ СЕМИНАР ЗА ВАСПИТАЧЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još