Друштво

Хуманост уљепшала
Васкрс за 130 породица

Коло српских сестара „Царица Милица“ у ишчекивању Васкрса традиционално организује акцију прикупљања помоћи угроженим суграђанима, а захваљујући хуманости Дервенћанa прикупљена је помоћ за 130 породица.

Ова акција почела је у другој седмици Часног поста, постављањем корпи за прикупљање прехрамбених и хигијенских намирница у маркетима „Ђурић“ и „Хипер Корт“, те организацијом четири хуманитарна базара.

– Желим да се захвалим суграђанима Дервенте који су још једном отворили срца и имали разумијевање за угрожене, те прикупили средства за 130 пакета. Суграђани су намирнице остављали у корпе у маркетима, гдје су организована и два базара, док смо два базара организовали испред Саборног храма – објаснила је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да рукотворине и посластице које су биле изложене на базарима нису биле на продају.

– Рукотворине које су биле изложене на базарима нису биле на продају, него су суграђани бирали понешто за себе и остављали донације – објаснила је она.

Како је додала Додиг – Пијетловићева 110 пакета помоћи у посљедњој седмици поста подијељено је на кућне адресе суграђана, док ће преосталих 20 пакета бити подијељени данас у Саборном храму.

Related posts

„Дервентско срце“
од 22. до 29. јула

Derventski List

Обиљежена „Недјеља борбе против туберкулозе“

admin

МОГУЋА ДОДАТНА ПОМОЋ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još