ИЗДВОЈЕНОКултура

„Цјеловитост“ Саре Савић плијени сликарским мајсторијама

Прва самостална изложба академске сликарке Саре Савић под називом „Цјеловитост“ представљена је вечерас дервентској публици, а двогодишње стваралаштво младе умјетнице заблистало је на зидовима Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.
Савићева је свој таленат приказала на двадесетак слика, претежно радјеним техником уља на платну, међу којима су примијетни и радови са додатком других материјала којима, како умјетница каже, постиже текстуре које можемо срести у природи.
– Све је почело са покретом и човјеком као главним мотивом, а касније сам увидјела да константно осјећам пејзаж у позадини својих дјела, али у некој апстрактној форми да укључујем природу уз фигуре, и то се развило у ноту сједињења, те да у неком потпуно апстрактном смјеру све то заједно циркулише. Вечерас се представљам, претежно, радовима уља на платну, а у своје стваралаштво често укључујем силикон или текстил, што ми помаже да постигнем текстуре које можемо срести у природи и тако повезујем своје дјеловање са самим процесима у природи и указујем на то јединство, ту цјеловитост која се налази међу свим што постоји – рекла је Савићева истакавши да је најважније постићи експресију пратећи умјетнички концепт.
– Одувијек сам тежила апстрактном експрезионизму у свом стваралаштву. Наравно волим и удио симболизма и експресивност, која је јако важна јер она изазива ту реакцију пратећи концепт. Просто, бесмислено ми је и штуро да само гледам у нешто и пребацим то на папир, док сматрам да је најважније да постоји комуникација са публиком и да дјело представља нешто више од саме површине, као и да даје назнаке шта је предстојало стварању – рекла је Савићева.
Ова млада умјетница се представила и на хуманитарној манифестацији „Љетна арт сцен“ која се у нашем граду одржава по први пут.

Related posts

ЕВИТИНИ „МАЛИ БИЗНИСМЕНИ“ У ЗБОРНИКУ ПЛАЊАКСОВОГ ПЕРА

admin

Евидентирање првачића путем телефона и мејла

admin

ЂАЦИ ЧЛАНОВЕ „СУНЦА“ ОБРАДОВАЛИ ПАКЕТИЋИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još