EкономијаИЗДВОЈЕНО

ШАНСУ ЗА ПОСАО ДОБИЈА 2.200 ОСОБА

Шансу за запослење у овој години имаће 2.200 особа за шта је обезбијеђено 10,9 милиона марака, наводи се то у програму запошљавања које је подржао Управни одбор  Завода за запошљавање Републике Српске.

Директор завода Мирослав Вујичић рекао је да су средства за запошљавање обезбиједили ова институција и Влада РС, а која ће бити пласирана кроз пет пројеката запошљавања.

– Донијели смо одлуку о расписивању јавног позива, тако да ће послодавци широм Републике Српске моћи већ од понедјељка да аплицирају за ова средства – истакао је Вујичић, пренијела је Радио-телевизија РС.

Он је појаснио да је први пројекат намијењен запошљавању демобилисаних бораца и дјеце погинулих бораца у отаџбинском рату, али и лица произашлих из рата, док се други пројекат односи на запошљавање приправника и то дјеце погинулих бораца, како са високом, тако и са средњом стручном спремом, те осталих младих људи са завршеним факултетима.

Вујичић је рекао да је највише средстава издвојено за пројекат запошљавања циљних група у привреди, и то више од пет милиона КМ, с намјером да се кроз овај пројекат запосли више од 1.200 лица.

Према његовим ријечима, ту је и пројекат који се односи на доквалификацију и преквалификацију, али и један, који ће завод радити заједно са локалним заједницама.

– Први пут ће завод удружити средства са локалним заједницама. Оне морају испуњавати одређене услове који су дефинисани нашим правилницима – рекао је Вујичић.

http://www.rtrs.tv

Related posts

О избору предсједника парламента 25. марта

admin

Уручена постхумна одликовања породицама 39 бораца из Дервенте

admin

Почела изградња водовода за јужни дио Дервенте

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!