ИЗДВОЈЕНОНовости

ШЕИК АЛ-КАСИМИ: ЖЕЛИМ САРАДЊУ СА ДЕРВЕНТОМ

Шеик Талиб бин Сакр Ал-Касими, члан породице Ал-Касими, која влада једним од седам емирата састављених у Уједињене Арапске Емирате, ових дана борави у Дервенти, а састао се и са начелником општине Милорадом Симићем, за којег, као и за становнике овог града има само ријечи хвале.
-Људи су дивни, град је лијеп, чист и сигуран и задовољство је што сам овдје. Видио сам да има могућности да сарађујемо, а интересантна географска позиција је посебна предност овог мјеста јер је иста удаљеност од главних градова три сусједне државе. Надам се да ћемо у будућности наћи могућност да арапски туристи долазе овдје и да ћемо са начелником изнаћи могућност сарадње како бисмо видјели шта треба да се уради. Такође желим да позовем начелника да нас посјети – рекао је шеик Ал-Касими.
Симић је казао да је обрадован посјетом која га је, како је истакао испунила, јер је чуо много тога лијепог.
– У разговору са уваженим господином шеиком увидјели смо колико има простора да радимо много посла. Ту мислим да градимо, правимо нешто што је направљено у Сарајеву. Имам позив да их посјетим тамо, не вјерујем да ћу отићи, али ћу увијек бити добар домаћин и дати информације о ономе у чему смо добри. Када сам прије 15 година говорио да доводимо страни капитал, људи су свашта говорили, али данас је лијепо имати 31 страну фирму и извоз од 6.500 евра по глави становника Дервенте, лијепо је имати најмању стопу незапослених. Морамо размишљати о сутра и искорачити – рекао је Симић.

Related posts

СЛИЈЕДИ РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ

admin

„БОСИЉАК“ ФОЛКЛОРОМ УЉЕПШАО ВАСКРС (ФОТО)

admin

ЗАХВАЛНИЦЕ СРЕДЊОШКОЛЦИМА КОЈИ СУ ДАРОВАЛИ КРВ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još