ИЗДВОЈЕНОНовости

ШЕИК АЛ-КАСИМИ: ЖЕЛИМ САРАДЊУ СА ДЕРВЕНТОМ

Шеик Талиб бин Сакр Ал-Касими, члан породице Ал-Касими, која влада једним од седам емирата састављених у Уједињене Арапске Емирате, ових дана борави у Дервенти, а састао се и са начелником општине Милорадом Симићем, за којег, као и за становнике овог града има само ријечи хвале.
-Људи су дивни, град је лијеп, чист и сигуран и задовољство је што сам овдје. Видио сам да има могућности да сарађујемо, а интересантна географска позиција је посебна предност овог мјеста јер је иста удаљеност од главних градова три сусједне државе. Надам се да ћемо у будућности наћи могућност да арапски туристи долазе овдје и да ћемо са начелником изнаћи могућност сарадње како бисмо видјели шта треба да се уради. Такође желим да позовем начелника да нас посјети – рекао је шеик Ал-Касими.
Симић је казао да је обрадован посјетом која га је, како је истакао испунила, јер је чуо много тога лијепог.
– У разговору са уваженим господином шеиком увидјели смо колико има простора да радимо много посла. Ту мислим да градимо, правимо нешто што је направљено у Сарајеву. Имам позив да их посјетим тамо, не вјерујем да ћу отићи, али ћу увијек бити добар домаћин и дати информације о ономе у чему смо добри. Када сам прије 15 година говорио да доводимо страни капитал, људи су свашта говорили, али данас је лијепо имати 31 страну фирму и извоз од 6.500 евра по глави становника Дервенте, лијепо је имати најмању стопу незапослених. Морамо размишљати о сутра и искорачити – рекао је Симић.

Related posts

ОД ПЕЋИЋА НИ ТРАГА, НАСТАВЉА СЕ ПОТРАГА

admin

ТУРНИР „МАЛИ ШАМПИОНИ“ ОКУПИО 300 ДЈЕЦЕ (ФОТО)

admin

СТИГЛА ЗВОНА ЗА ХРАМ, ОСВЕШТАЊЕ У СУБОТУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još