Друштво

ЂАЦИ РАЗГЛЕДАЛИ НЕБЕСКА ТИЈЕЛА И САЗВИЈЕЖЂА

Ученици основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“ имали су прилику да ове седмице присуствују пројекцији својеврсног планетаријума, а у салама су били изложени и модели летјелица које људима омогућавају да истражују свемир.

Основцима су вјештачко небо појаснили представници Природно – математичког факултета из Београда, а демонстриран им је изглед, кретање и основни елементи небеске сфере. Такође, сликовито су им приказана сазвјежђа, Сунчев систем и небеска тијела.

– Садржај је повезан са математиком, физиком, географијом, биологијом и хемијом, па су ученици на један посебан начин могли да науче нешто ново о нашој галаксији – казали су у ОШ „Никола Тесла“.

Учитељица II-3 одјељења у тој школи Љиљана Латиновић истакла је да су њени ученици, иако тек на почетку школовања, могли да науче нешто ново о чему ће детаљније да уче у петом разреду, те додала да је на овај начин најлакше заинтересовати ђаке за одређену област.

– Очекивала сам да ће бити прилагођено и њиховом узрасту, али је најважније да је њима било занимљиво. То им је нешто ново што ће да их покрене да истражују, да их заинтересује – казала је Латиновићева.

Пројекције су биле намијењене ђацима од првог до деветог разреда.

Related posts

Конкурс за обуку пилота хеликоптера продужен до 11. априла

admin

СПУСТОМ ЧАМЦИМА ИСТРАЖУЈУ ТАЈНЕ УКРИНЕ

admin

Стотине малишана плесаће у сриједу на тргу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još