Друштво

Јака воља за учењем најбољи
рецепт за успјех у школи

Нема бољег рецепта за успјех у школи од јаке воље и жеље за учењем, а свака нова пређена степеница додатни је мотив за савладавање нових знања.

Казала је то ученица генерације Основне школе „Никола Тесла“ Александра Столић чији су успјеси у основној школи уписали њено име међу најбоље ученике ове школе.

Ова будућа гимназијалка има јасна интересовања, а то су математика и информатика, а планове за будућност пажљиво кроји.

-Математику и информатику сам завољела сасвим случајно, када ме наставница једном прилико питала желим ли учествовати на такмичењу. Прво такмичење је протекло јако добро и од тада ми се пробудила жеља за новим успјесима. Добри резултати на градском такмичењу из математике одвели су ме на регионално, па сам ове године била пета на регионалној провјери – рекла је Столићева која његује и интересовање за стране језике.

– Волим и стране језике, посебно енглески и њемачки, и поред редовних часова у школи ишла сам и на приватне часове. Вољела бих да савладам и још неке језике и нада се да чу у томе успјети – испричала је ова ученица која се за општи смјер гимназија одлучила због планова за наставак школовања.

– Сматрам да је општа гимназија најбоља подлога за даље школовање. Вољела бих да ми и даље математика и информатика буду у првом плану, а страни језици хоби – додала је Столићева која из основне школе носи само лијепе успомене на другаре и наставнике.

Изазови

Настава у вријеме пандемије корона вируса, како је признала ова ученица, оставила је траг и на њу.

– Вријеме короне је било изазовно и драго ми је што је то све прошло. „Он лајн“ настава и такмичења у којима нисмо могли да видимо друге ученике, били су баш изазовни –  рекла је Столићева додајући да јој је жао што основну школу није завршила у објекту своје школе, јер је за ту школу вежу најљепше успомене.

Related posts

ДРУГАРУ У ЧАСТ ОБИЉЕЖИЛИ ДАН ОБОЉЕЛИХ ОД ЦИСТИЧНЕ ФИБРОЗЕ

admin

Пацијентима доступне патронажене посјете

admin

Колектив Основног суда
помогао породици Козаров

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još