ИЗДВОЈЕНОХроника

ЏАЈА ОСУЂЕН НА ДЕСЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА

Окружни суд у Бањалуци изрекао је Радомиру Томићу Џаји из Станара јединствену казна затвора у трајању од десет година, због кривичног дјела разбојништва у стицају са кривичним дјелом одузимање и оштећење туђе ствари.

Ради се о разбојнику који је ухапшен 14. децембра у Дервенти, у Лупљаници, након што се данима крио у дервентским селима.

Суд је Томићу за разбојништво утврдио казну затвора у трајању од девет година и шест мјесеци, а за одузимање и оштећење туђе ствари осам мјесеци, па му је изречена једниствена казна, а у изречену казну затвора урачунато је вријеме проведено у притвору, почев од децембра 2018. године. Истом пресудом му је изричена мјера безбједности одузимање имовинске користи прибављене извршењем кривичног дјела у износу од 100 КМ.

Томић је, у опсежној полицијској акцији, ухапшен 14. децембра, а полиција је за њим трагала након што је напао свог станодавца у Бањалуци, опљачкао га, те му украо аутомобил марке „киа“, који је пронађен у Дервенти.

Томић је наиме свог станодавца П.С. (81) који је спавао у својој соби стао ногом на груди, а затим га неколико пута ударио песницом, и рукама стезао врат.

Он је прије неколико година осуђен на вишегодишњу робију, након што је у Појезни убио Крсту Старчевића.

http://www.nezavisne.com

Related posts

Велико интересовање за Вашар и Сајам привреде

admin

ОКЕР БОЈА УКРИНЕ УКЉУЧИЛА АЛАРМЕ

admin

Од данас свакодневна вакцинација без заказивања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još