ИЗДВОЈЕНОХроника

ЏАЈА ОСУЂЕН НА ДЕСЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА

Окружни суд у Бањалуци изрекао је Радомиру Томићу Џаји из Станара јединствену казна затвора у трајању од десет година, због кривичног дјела разбојништва у стицају са кривичним дјелом одузимање и оштећење туђе ствари.

Ради се о разбојнику који је ухапшен 14. децембра у Дервенти, у Лупљаници, након што се данима крио у дервентским селима.

Суд је Томићу за разбојништво утврдио казну затвора у трајању од девет година и шест мјесеци, а за одузимање и оштећење туђе ствари осам мјесеци, па му је изречена једниствена казна, а у изречену казну затвора урачунато је вријеме проведено у притвору, почев од децембра 2018. године. Истом пресудом му је изричена мјера безбједности одузимање имовинске користи прибављене извршењем кривичног дјела у износу од 100 КМ.

Томић је, у опсежној полицијској акцији, ухапшен 14. децембра, а полиција је за њим трагала након што је напао свог станодавца у Бањалуци, опљачкао га, те му украо аутомобил марке „киа“, који је пронађен у Дервенти.

Томић је наиме свог станодавца П.С. (81) који је спавао у својој соби стао ногом на груди, а затим га неколико пута ударио песницом, и рукама стезао врат.

Он је прије неколико година осуђен на вишегодишњу робију, након што је у Појезни убио Крсту Старчевића.

http://www.nezavisne.com

Related posts

ЗАЛИХЕ КРВИ ДОПУЊЕНЕ СА 100 ДОЗА

admin

ПРОГЛАШЕНА РЕДОВНА ОДБРАНА ОД ПОПЛАВА

admin

ЧУВАТИ СЈЕЋАЊЕ НА ХРАБРОСТ БОРАЦА ПРОТИВ ФАШИЗМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još