Друштво

Изабрани најљепши
ћирилични рукописи

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ из Дервенте, међу 115 радова из читаве Републике Српске пристиглих на конкурс за избор најљепших ћириличних рукописа, наградило је најљепше, а ауторима ће награде бити уручене сутра у 19.30 часова у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“.

У категорији млађих основаца прво мјесто, односно „златно перо“ заслужио је рукопис Елене Јутрић, ученице другог разреда дервентске ОШ „19. април“, а „сребрно перо“ припало је ученику четвртог разреда ОШ „Никола Тесла“ Данилу Ратковцу. Треће мјесто заслужио је рукопис Ање Аџић, ученице петог разреда ОШ „Никола Тесла“. Поред награђених, похваљени су и радови ученика Уроша Ковачевића из Власенице и Катарине Пијетловић из Дервенте.

Међу старијим основцима „златно перо“ заслужио је рукопис Софије Ковачевић, ученице шестог разреда из Власенице, „сребрно перо“ освојила је Сара Дубајић, ученица деветог разреда ОШ „Никола Тесла“, а „бронзано перо“ ученица деветог разреда из Власенице Нађа Ковачевић. Такође, похваљен је и рад Викторија Гавриловића из Хан Пијеска.

Побједник у категорији средњошколаца је рукопис Таре Ђураш, ученице другог разреда прњаворске гимназије, а друго мјесто припало је ученици првог разреда СШЦ Источна Илиџа из Источног Сарајева Андри Голубовић. „Бронзано перо“ за треће мјесто освојио је рад Анђеле Самарџије, ученице другог разреда Стручне и техничке школе.

У категорији осталих грађана „златним пером“ награђен је рукопис Драгане Батинић из Хан Пијеска, „сребрним пером“ рад Дервенћанке Гордане Савић, а „бронзаним пером“ рукопис Сњежане Перић из Осиње.

Пристигле радове оцјењивала је комисија у саставу дипл. сликар Вујадин Малешевић, проф. српског језика и књижевности Душица Станковић Ђукић, сликар Зденко Бећаревић, књижевник Милорад Ђурђевић, ђакон Драган Милојевић и протојереј – ставрофор Далибор Ђекић.

– Позивамо све награђене, као и све љубитеље српског језика и књижевности, на свечану додјелу награда коју ће увеличати предавање професора Душка Певуље о теми „Савременост Вука Караџића и његових идеја“, поводом два јубилеја Вука Караџића – казали су из „Просвјете“.

Related posts

Свети Сава и данас
освјетљава стазе образовања

Derventski List

Част и радост двије деценије
носити уз срце Часни крст

Derventski List

АУДИЦИЈА ЗА „РИТАМ ЕВРОПЕ“ 30. ЈАНУАРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još