Култура

Представа „(Не) ћути и трпи“
освојила још двије награде

Чланови дервентског Драмског студија наставили су да освајају симпатије публике, а јучерашњом изведбом представе „(Не) ћути и трпи“ на сцени 21. Фестивала средњошколског театра БиХ у Томиславграду освојили су двије награде.

Представа која говори о актуелној теми вербалног и физичког насиља у школама и породицама, крунисана је наградом за колективну игру и наградом за сценско техничка рјешења.

– Захваљујемо се жирију, посебно због награде за колективну игру, јер ова екипа јесте тим у сваком смислу те ријечи. Сви као један и сви заједно у служби театарске магије. Срећни смо што се традиција наставља, односно што на сваком фестивалу на којем се такмичимо, кући донесемо барем једну награду или признање – рекао је драматург и ментор Драмског студија Синиша Тешановић додавши да ова је ова представа до сада имала 11 изведби.

– До сада је са нашег репертоара једино представа „Змај, дама и остала банда“ имала толико извођења. Свакако, за аматерски театар то је заиста велико постигнуће – рекао је Тешановић.

Представа „(Не) ћути и трпи“ до сада је освојила пет награда на три фестивала.

Related posts

Почеле припреме за ново издање „Љетне арт сцене“

admin

Библиотека објавила побједнике осмомартовског конкурса

admin

Монодрама „Наши дани“
у Дервенти прославила 40. рођендан

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još