ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„Троловци“ пронијели
Дервентом осмијехе и грају

Насмијана лица и весела граја дјеце из вртића „Трол“ испунили су данас Градску управу гдје их је поводом почетка обиљежавања „Дјечије недјеље“ угостио градоначелник Милорад Симић.

Добро расположење „троловци“ су најприје пронијели улицама града, да би, заједно са градоначелником подигли заставу на јарбол испред Градске управе означивши почетак „Дјечије недјеље“.

Директорица „Трола“ Гордана Симић казала је да ће ова предшколска установа, као и претходних година, низом активности обиљежити недјељу посвећену дјечијим правима.

– Од данас до 8. октобра имаћемо низ активности, чији је циљ да повежемо институције и установе са нама. У сарадњи са основним и средњим школама, Центром за дјецу са сметњама у развоју „Будућност“ и спортским клубовима организујемо спортске, ликовне и плесне радиониоце. Настојимо да промовишемо здраве стилове живота, али и дјечија права, а тема овгодишње „Дјечије недјеље“ је „Другарство чувајмо, љубав његујмо“ –рекла је Симићева.

Угостивши најмлађе суграђане у Градској управи, градоначелник Милорад Симић истакао је да дјеца морају да буду приоритет свих институција.

– Дјеца су све и њима не припада само недјеља, већ године. Овдје смо да им кажемо да смо ту за њих и њихове родитеље – рекао је Симић подсјетивши да је град покренуо проширење капацитета вртића „Трол“ за још око 140 дјеце, за шта је из буџета града намијењено 750.000 КМ.

Шетња градом и посјета Градској управи, гдје су дочекани уз слаткише, били су прави доживљај за „троловце“ који су поклонима које су сами израдили обрадовали своје домаћине.

Из „Трола“ су нагласили да на обиљежавање „Дјечије недјеље“ имају право сва дјеца, било да су укључена у институционално васпитање и образовање или не

– У нашој установи борави 20 дјеце са блажим и тежим облицима сметњи у развоју која ће бити укључена у и у овогодишње активности „Дјечије недјеље“ -рекли су из ове предшколске установе.

Програм

Обиљежавање „Дјечије недјеље“ наставља се сутра када ће дјеца са родитељима у вртићу правити сок од грожђа, а и поподневним часовима дружење ће бити настављено на тргу испред Градске управе спортским радионицама кроз које ће бити промовисани здрави стилови живота.

Сриједа је резервисана за ликовне и плесне радионице, такође на Тргу ослобођења, док ће у четвртак бити одржан базар на три локације, гдје ће дјеца са васпитачима грађанима понудити рукотворине, а прикупљени новац биће искоришћен за куповину дворишних играчака. У петак ће у Центру за културу у десет часова бити одржана шаљива представа за дјецу „Дјечија права“ у интерној изведби васпитача и аниматора.

Related posts

КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА ВЕЧЕРАС

admin

Резултати јунског уписног рока у СШЦ „Михајло Пупин“

admin

Дијелови Календероваца и
Доњег Детлака у сриједу без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još