Спорт

Каратисти на трону у Богатићу

Такмичари Карате клуба „Дервента“ представили су своје умијеће у борбама и катама протекле недјеље на међународном турниру у Богатићу, а одличним резултатима заслужили су прво мјесто, док је за најбољег такмичара проглашен Дарио Пејић.

Ова смотра каратеа у организацији Карате клуба „Бушидо“ окупила је 220 такмичара из 15 клубова из Републике Српске, Србије, ФБиХ, Црне Горе, Хрватске, Мађарске и Сјеверне Македоније, а уједно је представљала и други квалификациони турнир за Европско првенство у октобру у Италији.

Дервентски каратисти, њих 37, наступили су у три категорије и то у катама појединачно и екипно, те борбама појединачно у којим је наступ златном медаљом крунисао Дино Петровић, док су сребрна одличја заслужили Дарио Пејић и Давид Ђекић. Бронзане медаље освојили су Владимир Михајловић, Давид Дринић, Славен Топаловић, Ђорђе Ратковац и Дејан Дукић.

– У појединачним катама златне медаље су изборили Стефан Љешић, Лука Живковић, Данило Сурла, Маја Бабић, Владимир Михајловић, Јана Васић, Марина Пијетловић, Лана Николић, Марко Ратковац и Славен Ђеорђић, док је сребро засијало у рукама Николе Аџића, Анђеле Ђукић, Дариа Пејића, Давида Дринића, Уроша Спасенића, Тијане Шарић, Катарине Вуковић, Вука Пећића, Славена Топаловића, Немање Видића и Немање Секулића. Бронзу су заслужили Дајана Видић, Ђорђе Петковић, Маријо Вајић, Николина Димитрић, Давид Ђекић и Ђорђе Ратковац – казали су из клуба додавши да су такмичари наступили и у екипним катама.

– Златне медаље у екипним катама заслужило је пет тимова дервентских такмичара и то „Дервента 3“ у саставу Анђела Вујичић, Владимир Михајловић и Дарио Пејић, „Дервента 4“ који су чинили Тијана Савић, Катарина Вуковић и Јана Васић, „Дервента 5“ Вук Пећић, Тамара Вујовић и Селина Лугоњић, „Дервента 6“ у саставу Давид Дринић, Урош Спасенић и Марко Бабић и „Дервента 10“ Драгана Бабић, Лана Николић и Дејан Дукић. Сребрне медаље заслужиле су екипе „Дервента 7“ који су чинили Лука Живковић, Анђела Ђукић и Маријо Вајић и „Дервента 9“ Николина Димитрић, Јана Васић и Катарина Вуковић. Бронзу су освојили чланови екипе „Дервента 1“ који су чинили Дајана Видић, Данило Сурла и Маја Бабић – додали су из клуба.

У наредном периоду каратистима предстоје припреме за полагање ученичких звања, те припреме за Европско првенство.

Related posts

Атлетичари се окитили са седам медаља

admin

„Дервента“ прижељкује
нову побједу пред финиш сезоне

Derventski List

МЛАДИ РУКОМЕТАШИ СТИЧУ ИСКУСТВО

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još