Спорт

Каратисти на трону у Богатићу

Такмичари Карате клуба „Дервента“ представили су своје умијеће у борбама и катама протекле недјеље на међународном турниру у Богатићу, а одличним резултатима заслужили су прво мјесто, док је за најбољег такмичара проглашен Дарио Пејић.

Ова смотра каратеа у организацији Карате клуба „Бушидо“ окупила је 220 такмичара из 15 клубова из Републике Српске, Србије, ФБиХ, Црне Горе, Хрватске, Мађарске и Сјеверне Македоније, а уједно је представљала и други квалификациони турнир за Европско првенство у октобру у Италији.

Дервентски каратисти, њих 37, наступили су у три категорије и то у катама појединачно и екипно, те борбама појединачно у којим је наступ златном медаљом крунисао Дино Петровић, док су сребрна одличја заслужили Дарио Пејић и Давид Ђекић. Бронзане медаље освојили су Владимир Михајловић, Давид Дринић, Славен Топаловић, Ђорђе Ратковац и Дејан Дукић.

– У појединачним катама златне медаље су изборили Стефан Љешић, Лука Живковић, Данило Сурла, Маја Бабић, Владимир Михајловић, Јана Васић, Марина Пијетловић, Лана Николић, Марко Ратковац и Славен Ђеорђић, док је сребро засијало у рукама Николе Аџића, Анђеле Ђукић, Дариа Пејића, Давида Дринића, Уроша Спасенића, Тијане Шарић, Катарине Вуковић, Вука Пећића, Славена Топаловића, Немање Видића и Немање Секулића. Бронзу су заслужили Дајана Видић, Ђорђе Петковић, Маријо Вајић, Николина Димитрић, Давид Ђекић и Ђорђе Ратковац – казали су из клуба додавши да су такмичари наступили и у екипним катама.

– Златне медаље у екипним катама заслужило је пет тимова дервентских такмичара и то „Дервента 3“ у саставу Анђела Вујичић, Владимир Михајловић и Дарио Пејић, „Дервента 4“ који су чинили Тијана Савић, Катарина Вуковић и Јана Васић, „Дервента 5“ Вук Пећић, Тамара Вујовић и Селина Лугоњић, „Дервента 6“ у саставу Давид Дринић, Урош Спасенић и Марко Бабић и „Дервента 10“ Драгана Бабић, Лана Николић и Дејан Дукић. Сребрне медаље заслужиле су екипе „Дервента 7“ који су чинили Лука Живковић, Анђела Ђукић и Маријо Вајић и „Дервента 9“ Николина Димитрић, Јана Васић и Катарина Вуковић. Бронзу су освојили чланови екипе „Дервента 1“ који су чинили Дајана Видић, Данило Сурла и Маја Бабић – додали су из клуба.

У наредном периоду каратистима предстоје припреме за полагање ученичких звања, те припреме за Европско првенство.

Related posts

„ТЕКСТИЛАЦ“ СУТРА ДОЧЕКУЈЕ „СЛАВИЈУ“

admin

ПОЧЕЛА ЗИМСКА ЛИГА ЗА НАЈМЛАЂЕ

admin

Зорић и Павловићева најбољи
спортисти у 2022. години

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još