Култура

Плесом, игром и пјесмом
завршен „Пркос – фест“

Плесом, игром и пјесмом завршен је овогодишњи „Пркос – фест“, а плато испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ уљепшали су чланови школа плеса „Стејџ“ из Добоја и „Студио С“ из Дервенте, кловн Жиле, те бројни посјетиоци
Директорица библиотеке „Бранко Радичевић“ Мирјана Плиснић, уз Милијану Жунић, Александру Мариловић и Драгану Латиновић, била је дио организације овог љетњег фестивала који је, како је навела, оправдао очекивања.
-Жеља нам је била да у току пет вечери посјетиоцима понудимо разне врсте умјетности и надам се да смо у томе успјеле. Већ припремамо за сљедећи „Пркос – фест“. Увелико се чуло о нашем граду и фестивалу и сами нам се умјетници јављају – рекла је Плиснићева.
Александра Мариловић захвалила се свима који су подржали овај фестивал.
-Исплесали смо овогодишњи програм, али настављамо даље. Видимо се идуће године. Не заборавимо да је колектив Народне библиотеке вриједно и викендима радио и широм отварао врата нашем граду – рекла је Мариловићева додавши да је вечерас наступила и Сара Вујичић са пјесмом “12 година” са којом је наступала на фестивалу ,,Распјевини мај” и освојила друго мјесто.
Kловн Жиле вечерас је малишане обрадовао појачањем, колегиницом Гине, са којом је анимирао дјецу у разним играма и такмичењима између дјечака и дјевојчица.
-У питању су игре – ко боље плеше, пјева, имитира, кловновска штафета, скок у вис, игре конопцем, врцкасти возићи. Све то ће, надамо се, допријети дјечијим осмијесима и пробудићемо радост и игру код свих посјетилаца. Драго нам је што смо отворили овогодишњи Пркос- фест и што смо били дио посљедње вечери затварању истог – рекао је Синиша Тешановић који је носио костим кловна.

Дервентској публици представила се и соло плесачица Глорија Недић, вишегодишња првакиња БиХ у спортској латино формацији, те Јован и Софија, спортско плесни пар.

Related posts

Концерт полазника „Сонате“ вечерас

admin

Вечерас књижевна манифестација

admin

Савко Пећић објавио четврту самосталну књигу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još