Култура

Плесом, игром и пјесмом
завршен „Пркос – фест“

Плесом, игром и пјесмом завршен је овогодишњи „Пркос – фест“, а плато испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ уљепшали су чланови школа плеса „Стејџ“ из Добоја и „Студио С“ из Дервенте, кловн Жиле, те бројни посјетиоци
Директорица библиотеке „Бранко Радичевић“ Мирјана Плиснић, уз Милијану Жунић, Александру Мариловић и Драгану Латиновић, била је дио организације овог љетњег фестивала који је, како је навела, оправдао очекивања.
-Жеља нам је била да у току пет вечери посјетиоцима понудимо разне врсте умјетности и надам се да смо у томе успјеле. Већ припремамо за сљедећи „Пркос – фест“. Увелико се чуло о нашем граду и фестивалу и сами нам се умјетници јављају – рекла је Плиснићева.
Александра Мариловић захвалила се свима који су подржали овај фестивал.
-Исплесали смо овогодишњи програм, али настављамо даље. Видимо се идуће године. Не заборавимо да је колектив Народне библиотеке вриједно и викендима радио и широм отварао врата нашем граду – рекла је Мариловићева додавши да је вечерас наступила и Сара Вујичић са пјесмом “12 година” са којом је наступала на фестивалу ,,Распјевини мај” и освојила друго мјесто.
Kловн Жиле вечерас је малишане обрадовао појачањем, колегиницом Гине, са којом је анимирао дјецу у разним играма и такмичењима између дјечака и дјевојчица.
-У питању су игре – ко боље плеше, пјева, имитира, кловновска штафета, скок у вис, игре конопцем, врцкасти возићи. Све то ће, надамо се, допријети дјечијим осмијесима и пробудићемо радост и игру код свих посјетилаца. Драго нам је што смо отворили овогодишњи Пркос- фест и што смо били дио посљедње вечери затварању истог – рекао је Синиша Тешановић који је носио костим кловна.

Дервентској публици представила се и соло плесачица Глорија Недић, вишегодишња првакиња БиХ у спортској латино формацији, те Јован и Софија, спортско плесни пар.

Related posts

ДЕРВЕНТА ОТКЉУЧАЛА СВИЈЕТ ИЛУЗИЈЕ И НАУКЕ

admin

МЛАДИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ВРСНО УМИЈЕЋЕ

admin

Награђена пјесма о
вину Милорада Ђурђевића

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još