Друштво

Četiri decenije nisu
izbrisale đačke uspomene

Generacija maturanata koja je školovanje završila 1980. godine u Osnovnoj školi „Moša Pijade“ u Bijelom Brdu okupila se protekle subote i oživjela uspomene iz đačkih klupa.
Na okupljanje su stigla 22 đaka i dvoje nastavnika, a sastanak je bio još radosniji s obzirom da su neki od njih na godišnjicu mature stigli i sa drugih kontinenata.
– Vidjeti one koje nismo vidjeli 43 godine je nešto što se može samo poželjeti. Dolazak iz dalekih zemalja, Australije, Kanade, Engleske, pa i onih bližih našem podneblju Švajcarske, Austrije, Hrvatske i Srbije, zaista je radostan – rekao je jedan od učenika generacije koja je osnovnu školu upisala 1965. godine Franjo Blažević dodavši da će nastojati da organizuju okupljanje svake godine.
– Prvi put smo se okupili prošle godine i želimo da to postane tradicionalno. Bilo je jako lijepo slušati predstavljanje, životne puteve drugara iz klupa. Poslije ovog sastanka i osvrta na prošle dane, želja za ponovnim susretom je još veća – rekao je Blažević.

Related posts

Видовданско вече 26. јуна

Derventski List

Дервенћани да се
ослоне једни на друге

Derventski List

Пакетићима обрадовао ђаке у Церанима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!