Друштво

Četiri decenije nisu
izbrisale đačke uspomene

Generacija maturanata koja je školovanje završila 1980. godine u Osnovnoj školi „Moša Pijade“ u Bijelom Brdu okupila se protekle subote i oživjela uspomene iz đačkih klupa.
Na okupljanje su stigla 22 đaka i dvoje nastavnika, a sastanak je bio još radosniji s obzirom da su neki od njih na godišnjicu mature stigli i sa drugih kontinenata.
– Vidjeti one koje nismo vidjeli 43 godine je nešto što se može samo poželjeti. Dolazak iz dalekih zemalja, Australije, Kanade, Engleske, pa i onih bližih našem podneblju Švajcarske, Austrije, Hrvatske i Srbije, zaista je radostan – rekao je jedan od učenika generacije koja je osnovnu školu upisala 1965. godine Franjo Blažević dodavši da će nastojati da organizuju okupljanje svake godine.
– Prvi put smo se okupili prošle godine i želimo da to postane tradicionalno. Bilo je jako lijepo slušati predstavljanje, životne puteve drugara iz klupa. Poslije ovog sastanka i osvrta na prošle dane, želja za ponovnim susretom je još veća – rekao je Blažević.

Related posts

1. мај симбол борбе за радничка права

admin

Корона враћа крсну славу коријенима

admin

СТИПЕНДИЈЕ ОСИГУРАЛО 179 СТУДЕНАТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još