ИЗДВОЈЕНОНовости

Za sada nema opasnosti
od izlivanja Ukrine

Ukrina je na području Dervente u dalje u koritu i trenutno nema potrebe za bilo kakvim mjerama zaštite od poplava, kazao je samostalni stručni saradnik za planiranje i organizaciju civilne zaštite Dragoljub Kukić dodavši da ova služba redovno prati stanje vodostaja u gornjem toku rijeke.
– Ukoliko bude bilo potrebe spremni smo da reagujemo, a trenutno nema prijetnji od izlivanja – kaže Kukić.
Iz „Voda Srpske“ danas su, zbog najavljenih padavina narednih dana, pozvali na oprez zbog mogućeg izlivanja rijeka i bujičnih vodotoka.
Zbog učestalih padavina u proteklih nekoliko dana došlo je do porasta vodostaja rijeka u Republici Srpskoj. Vodostaj rijeke Une na području Novog Grada danas je dostigao jkotu redovne odbrane od poplava sa tendencijom daljeg rasta, a zabilježen je i porast vodostaja rijeka Sane, Miloševice i Gomjenice na području Prijedora sa tendencijom daljeg rasta.
U porastu su i vodostaji ostalih većih rijeka na području Republike Srpske – Vrbas, Vrbanja, Bosna, Ukrina, Usora, Lim, Drina, Sava, Neretva, navodi se u soapštenju.

Related posts

Бећаревић потпредсједник
парламента, буџет града стабилан

Derventski List

Свака жртва је
непролазна рана

Derventski List

НОВИЋ ТУЖИТЕЉКИ ПРИЈЕТИО ДА ЋЕ ЈОЈ УБИТИ ПОРОДИЦУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još