Друштво

Архитектура циљ ка којем стреми

Посвећеност учењу и одговорност у извршавању задатака, уз одрицање и одговорност да оправда повјерење родитеља и наставника, заслужни су за то да Ерна Мехмедовић у средњу школу закорачи са титулом ђака генерације Основне школе „Тодор Докић“ у Календеровцима.

Најбоља ученица ове школе, поред циља да и у средњој школи настави успјех их основне, има јасне планове за будућност.

– Изабрала сам да школовање наставим у гимназији која ће ми бити најбоља подлога за Архитектонско – грађевински факултет који се надам да ћу за четири године похађати. У будућности се видим у области архитектуре и грађевинарства – казала је Мехмедовићева додавши да је љубав према архитектури потекла од талента за цртање.

– На једном од ликовних такмичења освојила сам прво мјесто и тиме заслужила и стипендију фондације „Хастор“ која ми је много помогла у усавршавању – казала је Мехмедовићева која се у основној школи истакла успјесима на такмичењима из математике и физике.

– Наставници су још у нижим разредима основне школе препознали мој таленат за математику и физику и усмјеравали ме у том правцу. Захваљујући добрим припремама, на такмичењима сам остваривала запажене резултате – казала је ова талентована ученица додајући да сматра да у средњој школи мора много више да се труди како би оправдала успјехе из основне школе.

Добре резултате је постизала и на такмичењима из српског језика, посебно из рецитовања у којем је побрала титулу најбоље.

Узор

Ерна Мехмедовић је осим поноса својим родитељима, узор млађој сестри и брату. Ова вриједна ученица, како сама каже, настоји да буде подршка сестри и брату и помогне им у савладавању школског градива.

Related posts

ВЈЕШТО СПАЈА ПОЕЗИЈУ И ИЗВОРНУ МУЗИКУ

admin

ПРИКУПЉЕНО 110 ДОЗА КРВИ

admin

Повољније опремање
возила за зиму

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još