Новости

Буџет гарантује стабилност
и у идућој години

Градоначелник Милорад Симић уочи посљедњег овогодишњег засједања Скупштине града изразио је наду да ће Приједлог буџета за наредну годину, као и Приједлог капиталних улагања, бити усвојени.

– Сваке године у буџету, прије 15. децембра што је законски рок за усвајање, номиновали смо средства за капитални буџет. Ове године смо се опредијелили да у децембру разматрамо и приједлог капиталних улагања у износу од два милиона. До сада смо тај програм усвајали у марту или априлу, што нам је остављало мало времена за јавне набавке. На овај начин ћемо практично од почетка године имати на располагању радове – рекао је Симић подсјетивши да су одборници раније дали зелено свјетло за расподјелу буџетског суфицита већег од два милиона КМ.

– Дервента ће у нову годину ући са два милиона уштеђеног суфицита и два милиона планираних за капитална улагања, што је показатељ доброг рада и треба да нам служи на радост. Још један од показатеља рада и стабилности нашег града је чињеница да је Дервента задржала најмање кредитно задужење у БиХ, нешто више од два одсто, које се није мијењало чак ни за реализацију значајних пројеката. Један од таквих је и осињски водовод вриједан 4,2 милиона марака, а за који смо из властитих средстава издвојили око три милиона. Ријеч је о обимном пројекту, који не иде лако, посебно уз опструкције, али би требао да буде завршен сљедеће године. То значи да ће 1.000 домаћинстава у јужном дијелу Дервенте добити воду – рекао је Симић.

Скупштина града засједаће сутра.

Related posts

Светосавска награда
слави племенити позив

Derventski List

Усаглашене смјернице због
очекиваног прилива миграната

Derventski List

Симићу уручено највише признање Европског покрета

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još