Новости

Велика Сочаница памти
својих 55 страдалника

Помен погинулим и умрлим борцима и цивилним жртвама Одбрамбено – отаџбинског рата из Велике Сочанице служен је данас испред спомен – обиљежја у овом селу који носи ликове и имена 55 мјештана.

Бројне сочаничке породице остале су без својих најмилијих, са живим ранама које никад неће зарасти, а саосјећање са њиховом боли данас су подијелили њихове комшије и бројне делегације.

Сјенима 36 страдалих бораца, 12 умрлих припадника Војске РС и седам цивилних жртава поклонили су се чланови њихових породица, шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Градске управе Станиша Микеревић, потпредсједник Скупштине града Дарко Бећаревић, делегације Градске борачке организације, Удружења заробљеника, те представници политичких партија СНСД, СДС, СП, ПДП и Народни фронт.

Петровдан се у Великој Сочаници прославља и као слава храма Вазнесења Господњег, а овогодишњи кумови славе су Жељко Кузмановић и његов син Николас Марко Кузма и, а за наредну годину кумство је преузео Душан Цвјетковић са породицом.

Related posts

ОД ПОНЕДЈЕЉКА НОВА ПРАВИЛА ЗА УГОСТИТЕЉЕ, ФРИЗЕРЕ, ОРДИНАЦИЈЕ

admin

Слиједи израда техничке документације за шест пројеката

admin

Дервента позитивном климом држи темпо развоја

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još