Новости

Вујичићу нови мандат на челу
Скупштине Градске борачке организације

Предсједник Скупштине Градске борачке организације Дервента у новом мандату бииће Чедо Вујичић, одлучено је на вечерашњој конститутивној сједници Скупштине ове организације.

Сједници је присуствовало 29 од укупно 31 делегата, а за чланове Предсједништва изабрани су Боро Добриловић, Арсеније Вукичевић, Мирослав Тодорић, Младен Црљић и Славен Пијетловић, док по аутоматизму у састав улазе предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца и предсједник Одбора ратних војних инвалида.
За чланове Одбора РВИ изабрани су Миленко Станојевић, Лука Новић, Златко Аџић, Мирослав Мишић, Синиша Давидовић, Радован Ђукић и Саво Илић, а у Одбор породица погинулих и заробљених бораца Игор Миловановић, Драган Наградић, Златко Васић, Славко Легеновић, Бранислав Ђукић и Аница Сарић.
За делегате ГБО Дервента у Скупштини Борачке организације РС изабрани су Боро Добриловић и Мирослав Тодорић.

Вујичић је захвалио делегатима за указано повјерење осврнувши се на урађено у претходном времену, представивпи планове за наредни период.
-Вратили смо 4. јул у Статут града, као један до два датума од значаја за град и то је урађено на наше инсистирање. Обновили смо обиљежавање Дана Осињске бригаде. Наметнули смо изградњу спомен – собе. Наш статус, статус бораца свих категорија друштва које су учествовале у рату је ријешен, а оно на чему ово друштво, а Борачка организација у првом реду мора да ради је стандард ових категорија – рекао је Вујичић уз напомену да актуелна политика мора наћи снаге и храбрости да уђе у измјене Закона о правима бораца.
-У претходном времену радили смо у отежаним условима, како финансијско материјалним, тако и друштвеним. Сваке године организовали смо 26 парастоса у нашим селима, организовали смо обиљежавање дана 27. и Осињске бригаде, организовали смо одлазак у Власеницу на парастос, а учествовали смо и у организовању обиљежавања значајних датума гдје су организатори други – рекао је Вујичић.
Уз Вујичића за предсједника Скупштине Градске борачке организације био је пријављен и Миланко Перић, а Вујичић је добио подршку 24 делегата, уз пет уздржаних.
Сједници је у име Градске управе присуствовао шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Станиша Микеревић, те предсједник Скупштине града Мирко Земуновић.

Related posts

СВЕТОСАВСКИ БАЛ 2. ФЕБРУАРА

admin

МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

admin

ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ ДЕРВЕНТЕ БОРАВИЛА У ВИЋЕНЦИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još