ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ДЕРВЕНТА МУЗИКОМ ПОВЕЗУЈЕ ЉУДЕ

Интернационални мултирелигијски интеркултурни центар „Заједно“ Дервента вечерас је у Центру за културу организовао 13. вече духовне музике, на којем су се представили хорови „Мозаик“ из Дервенте, „Азизија“ и „Адоро“ из Орашја и „Витешки акорди“ из Витеза, као и пјевачка група КУДМ „Босиљак“ из Дервенте.

Оснивач ИМИЦ – а „Заједно“ у Дервенти Фадил Пелесић истакао је да музика као универзално средство споразумијевања њабоље повезује људе.
-Ово је једна од ријетких манифестација овакве врсте у БиХ и ми смо поносни што је организујемо већ по 13. пут. Ми развијамо и његујемо оно што је овој земљи најпотребније, а то су разумијевање, љубав и толеранција. Дакле, вечерашња манифестација има обавезу да повезује људе и ево окупили смо госте из готово читаве БиХ. Врло је важно то што ми у Дервенти показујемо да имамо разумијевања за све врсте музике, овдје се све пјесме дочекују и испраћају једнаким аплаузом, што значи да ми представљамо град који воли све људе без разлике и то желимо да покажемо и кроз ову манифестацију – истакао је Пелесић.
Поред тога, Пелесић изразио наду да ће ова традиција бити настављена и убудуће додавши да је мало оних хорова који попут дервентског „Мозаика“ изводе све пјесме.
Водитељица хора „Азизија“ из Орашја Елдина Кукуљевић казала је да су по четврти пут наступали у Дервенти, те да њихов хор постоји већ 26 година.
-Тадашњи предсједавајући ИМИЦ – а „Заједно“ фра Марко Оршолић први пут нас је довео у Дервенту и заиста смо били одушевљени. Поносни смо на наше драге пријатеље Милицу и Фадила Пелесића што успјешно организују ову манифестацију већ 13 година заредом. Велика је ствар када се нешто одржи, заживи и постане традиција. Овакве вечери су једноставно дивне вечери за памћење и у свој град ћемо засигурно понијети утиске о томе како се нешто лијепо његује у Дервенти. Вечерас је пред дервентском публиком наступио наш најмлађи саста – рекла је она.

Related posts

ШТО У ГЛАВИ СМИСЛИ, РУКАМА НАПРАВИ

admin

„МИКРОФИН“ ОПРЕМИО МУЛТИМЕДИЈАЛНУ УЧИОНИЦУ

admin

Борба против карцинома дојке
почиње редовним прегледима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još