ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

ДОДИК РЕИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СНСД-А

Милорад Додик једногласно је данас на Сабору СНСД-а у Лакташима реизбаран је данас за предсједника ове странке.

На Сабору, којем је присуствовало више од 1.200 делегата, међу којима и 23 делегата из Дервенте, је изабрани и нови сазив Главног одбора, те Статутарна надзорна комисија. Нови сазив Главног одбора чини и неколико Дервенћана, и то Милорад Симић, Игор Жунић, Весна Јунгић, Весна Шаин, Маја Пјерановић, Синиша Јефтић, Денис Пијетловић и Горан Јевтић.

Додик је захвалио делегатима на реизбору и истакао да је част, привилегија, као и обавеза бити предсједник најјаче политичке странке у Републици Српској.

– Заједно ћемо радити на остваривању наших циљева који су познати. СНСД остаје снага Републике Српске и њеног народа – поручио је Додик.

Представници политичких партија које су у коалицији са СНСД-ом поручили су данас да је ова сарадња допринијела институционалној, политичкој и економској стабилности Републике Српске.

Лидер ДНС-а Марко Павић пожелио је у обраћању на Сабору СНСД-а у Лакташима да ова политичка партија данас изабере људе који ће успјешно водити Републику Српску.

– На путу успјеха Републике Српске желим да СНСД и ДНС буду заједно. Заједно ћемо радити на побољшању свих сегмената живота у Републици Српској и вјерујем да ће наша успјешна сарадња бити још успјешнија, јер морамо сви заједно гледати у будућност – рекао је Павић.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић оцијенио је да социјалисти и СНСД успјешно сарађују више од 20 година.

– Наша сарадња је дала велике резултате за развој Републике Српске и желим да тако наставимо. СНСД носи тежак терет одговорности, али вјерујем да ћемо заједнички успјети да одговоримо на све изазове, а циљ мора бити мир и стабилност – истакао је Ђокћ.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић пожелио је успјешан рад СНСД-у и избор новог руководства странке које мора имати, како је истакао, много мудрости у овим турбулентним временима, док је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао да СНСД највећа политичка организација у Републици Српској која је изградила национално идеологију.

Предсједник СП Србије Ивица Дачић поручио је да би волио да неки Срби у Србији воле Србију колико је воли народ у Републици Српска.

Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов пожелио је данас СНСД-у успјех у заштити права грађана Републике Српске у складу са Дејтонским мировним споразумом. Иванцов је оцијенио да је СНСД водећа политичка снага у Републици Српској која ужива повјерење народа.

– Дјеловање СНСД је саставни дио наших билатералних односа, јер је ова партија партнер Јединственој Русији, водећој партији у мојој земљи – рекао је Иванцов у обраћању на Сабору СНСД-а у Лакташима.

Он је прочитао писмо руководства Јединствене Русије које је упућено поводом одржавања Сабора СНСД-а.

Кинески амасадор у БиХ Ји Пинг поручио је да је Кина против било каквог протекционизма и да је за сарадњу засновану на узајамном поштовању. Ји Пинг је у обраћању истакао да Комунистичка партија Кина има добре односе са СНСД-ом.

– Вјерујем да ће наши добри односи бити настављени, а засновани су на узајамном поштовању – рекао је Пинг и пожелио успјешан рад Сабору.

Сабору су пристуствовали и многи други представници политичког и јавног живота РС и Србије, те чланови дипломатског кора.

Сабору су присуствовала и 23 делегата из Дервенте

http://www.rtrs.tv

Related posts

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ „БОСИЉКА“ У НЕДЈЕЉУ

admin

Први дио дана сунчан, послијеподне киша

admin

Отказана настава у школама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još