ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

ДОДИК РЕИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СНСД-А

Милорад Додик једногласно је данас на Сабору СНСД-а у Лакташима реизбаран је данас за предсједника ове странке.

На Сабору, којем је присуствовало више од 1.200 делегата, међу којима и 23 делегата из Дервенте, је изабрани и нови сазив Главног одбора, те Статутарна надзорна комисија. Нови сазив Главног одбора чини и неколико Дервенћана, и то Милорад Симић, Игор Жунић, Весна Јунгић, Весна Шаин, Маја Пјерановић, Синиша Јефтић, Денис Пијетловић и Горан Јевтић.

Додик је захвалио делегатима на реизбору и истакао да је част, привилегија, као и обавеза бити предсједник најјаче политичке странке у Републици Српској.

– Заједно ћемо радити на остваривању наших циљева који су познати. СНСД остаје снага Републике Српске и њеног народа – поручио је Додик.

Представници политичких партија које су у коалицији са СНСД-ом поручили су данас да је ова сарадња допринијела институционалној, политичкој и економској стабилности Републике Српске.

Лидер ДНС-а Марко Павић пожелио је у обраћању на Сабору СНСД-а у Лакташима да ова политичка партија данас изабере људе који ће успјешно водити Републику Српску.

– На путу успјеха Републике Српске желим да СНСД и ДНС буду заједно. Заједно ћемо радити на побољшању свих сегмената живота у Републици Српској и вјерујем да ће наша успјешна сарадња бити још успјешнија, јер морамо сви заједно гледати у будућност – рекао је Павић.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић оцијенио је да социјалисти и СНСД успјешно сарађују више од 20 година.

– Наша сарадња је дала велике резултате за развој Републике Српске и желим да тако наставимо. СНСД носи тежак терет одговорности, али вјерујем да ћемо заједнички успјети да одговоримо на све изазове, а циљ мора бити мир и стабилност – истакао је Ђокћ.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић пожелио је успјешан рад СНСД-у и избор новог руководства странке које мора имати, како је истакао, много мудрости у овим турбулентним временима, док је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао да СНСД највећа политичка организација у Републици Српској која је изградила национално идеологију.

Предсједник СП Србије Ивица Дачић поручио је да би волио да неки Срби у Србији воле Србију колико је воли народ у Републици Српска.

Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов пожелио је данас СНСД-у успјех у заштити права грађана Републике Српске у складу са Дејтонским мировним споразумом. Иванцов је оцијенио да је СНСД водећа политичка снага у Републици Српској која ужива повјерење народа.

– Дјеловање СНСД је саставни дио наших билатералних односа, јер је ова партија партнер Јединственој Русији, водећој партији у мојој земљи – рекао је Иванцов у обраћању на Сабору СНСД-а у Лакташима.

Он је прочитао писмо руководства Јединствене Русије које је упућено поводом одржавања Сабора СНСД-а.

Кинески амасадор у БиХ Ји Пинг поручио је да је Кина против било каквог протекционизма и да је за сарадњу засновану на узајамном поштовању. Ји Пинг је у обраћању истакао да Комунистичка партија Кина има добре односе са СНСД-ом.

– Вјерујем да ће наши добри односи бити настављени, а засновани су на узајамном поштовању – рекао је Пинг и пожелио успјешан рад Сабору.

Сабору су пристуствовали и многи други представници политичког и јавног живота РС и Србије, те чланови дипломатског кора.

Сабору су присуствовала и 23 делегата из Дервенте

http://www.rtrs.tv

Related posts

„АДИКО БАНКА“ ДОНИРАЛА „СУНЦУ“ ПЕТ ГПС САТОВА

admin

ВЕО ЗАБОРАВА НЕ СМИЈЕ ПАСТИ НА ЖРТВЕ ЧАРДАКА

admin

ДОЗВОЉЕНА ПРОСЛАВА МАТУРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još