Култура

Евита Бојковац представила
свој рад у Београду

Млада дервентска пјесникиња Евита Бојковац на позив Удружења књижевника Србије учествовала је протеклог петка на књижевној трибини „Млади долазе“ у Београду представивши публици три своје пјесме.

Бојковчева је дио овог пројекта, који даје шансу младима да искажу свој таленат подржавајући њихов развој и стварање поезије и прозе, била и раније кроз зборник „Млади долазе“.

Иначе, ова млада Дервенћанка и овог љета била је веома активна на подручју умјетности, учествујући на Међународним књижевним сусретима „Прљача“ и академији Удружења европске академије српских наука и умјетности из Словеније од којег је добила и признање са златном значком. Бојковчева је са својом пјесмом и ликовним радом заступљена и у часопису „Глас културе“ промовисаном у Теслићу поводом Дана општине. Такође, илустровала је и збирку пјесама за дјецу књижевнице Стевке Козић Прерадовић, а која ових дана излази из штампе.

Ауторски потпис Евите Бојковац носи седам књига, од којих је шест књига поезије и једна књига кратких прича,  а ова Дервенћака припрема и нову збирку пјесама.

Related posts

Природа, Укрина и њени феномени
и овог љета красиће сликарска платна

Derventski List

СТРИП ЦРТАЧИ И ОВОГ ЉЕТА ДОЛАЗЕ НА СВОЈЕ

admin

„Дневник маме у пубертету“ осврт на животне дарове

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još