Култура

Евита Бојковац представила
свој рад у Београду

Млада дервентска пјесникиња Евита Бојковац на позив Удружења књижевника Србије учествовала је протеклог петка на књижевној трибини „Млади долазе“ у Београду представивши публици три своје пјесме.

Бојковчева је дио овог пројекта, који даје шансу младима да искажу свој таленат подржавајући њихов развој и стварање поезије и прозе, била и раније кроз зборник „Млади долазе“.

Иначе, ова млада Дервенћанка и овог љета била је веома активна на подручју умјетности, учествујући на Међународним књижевним сусретима „Прљача“ и академији Удружења европске академије српских наука и умјетности из Словеније од којег је добила и признање са златном значком. Бојковчева је са својом пјесмом и ликовним радом заступљена и у часопису „Глас културе“ промовисаном у Теслићу поводом Дана општине. Такође, илустровала је и збирку пјесама за дјецу књижевнице Стевке Козић Прерадовић, а која ових дана излази из штампе.

Ауторски потпис Евите Бојковац носи седам књига, од којих је шест књига поезије и једна књига кратких прича,  а ова Дервенћака припрема и нову збирку пјесама.

Related posts

Омиљена басна
доживјела свој наставак

Derventski List

Сликари ће четири дана
стварати на „Патковачи“

Derventski List

Асим Сарван сутра
представља двоструки албум

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još