Друштво

Економска независност жена
кључна у борби против насиља

Економско оснаживање жена кључно је за јачање самопоуздања и осамостаљивање жена, што уједно води и ка превенцији и заштити од насиља, а управо је то водиља пројекта Удружења жена „Дервента“.

Пројектом под називом „Економским оснаживањем помозимо себи“ удружење ће кроз радионице, израду предмета од рециклираног материјала, сакупљање и сушење љековитог биља и плодова, те учешћем на изложбама и сајмовима, настојати да подржи оснаживање жена.

Прва радионица одржана је протеклог викенда, а учеснице су размијениле мишљења о прaвцима које треба слиједити у циљу економске независности жена.

– Студијске посјете организацијама жена у Зрењанину, Ужицама, Требињу и Новом Саду које су реализоване уз помоћ ЕИЖ пружиле су нам прилику да се упознамо с различитим облицима економског оснаживања жена као веома важног  и ефикасног чиниоца у борби против насиља – саопштили су из Удружења жена подсјетивши и на поруке које носи Међународни дан жена.

Related posts

ГРАЂАНИ ПОСТАЈУ ЗАВИСНИ И ОД ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА И ИГРИЦА

admin

Жене покретачка снага
и живота на селу

Derventski List

„СИКИ И ПРИЈАТЕЉИ“ ГОДИНУ ИСПУНИЛИ ХУМАНОШЋУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još