Култура

„ЖИРАНТИ“ ПОНОВО РАЗГАЛИЛИ ПУБЛИКУ

Легендарна представа Народног позоришта Републике Српске „Жиранти“ вечерас је у Центру за културу одиграна по други пут, публици је  поново донијела салве одушевљења и смијеха.

Глумица Раденка Шева истакла је да је вечерашње извођење 146. по реду.
-Ријеч је о представи Народног позоришта РС која је, у веома кратком временском периоду од премијере, доживјела велики број извођења. Ево сада ситно бројимо до њеног 150. извођења. Ово је представа коју, осим што је ми глумци јако волимо, обожава и публика. У Бањалуци смо у публици имали посјетиоце који су дошли да погледају представу чак седам или осам пута, што заиста много говори. То је дјело нашег драматурга, свршеног студента, који је већ и професор на Академији Мариа Ћулума, а у режији нашег колеге глумца и писца Жељка Стјепановића – казала је Шева.
Такође, она је додала да се свако појединачно може препознати у овој представи, те да глумци уживају играјући.
-У тој смо фази да, колико год уживамо играјући, утолико се више успијевамо поиграти са тим текстом којег знамо у сред дана и ноћи. Поред два доласка у Дервенту са представом „Жиранти“, наступала сам овдје и са представама нашег позоришта „Гарсоњера“ и „Одумирање међеда“, и сваки пут је пријем био изузетно диван – рекла је Шева.
Глумац Бошко Ђурђевић је истакао да су кроз представу осликани наше вријеме, муке и проблеми.
-Порука гласи волите се људи, јер читав живот је саздан од ситница које лако можемо превазићи, али да нисмо толико толико тврдоглави и себични. С обзиром да је управо та себичност веома изражена, ми смо на комичан начин покушали показати какви смо уствари и поручити да нам само мало да бисмо били пуно бољи људи – додао је Ђурђевић.

Related posts

Најмлађи уживали у позоришној посластици

admin

„ВИХОРАШИ“ НА „ЗМАЈЕВОМ ПРОЛЕЋУ“

admin

Елена Матић наступа на фестивалу „Мали композитор“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još