Култура

ЗДРАВ НАЧИН ЖИВОТА НЕМА АЛTЕРНАТИВУ

Књига „Бирам здравље“ аутора Весне Теофиловић промовисана је вечерас дервентској публици, а само дјело окарактерисано је као зборник корака који води у промјене начина исхране што је први корак ка добром здравља, те водич у промјене односа према свакодневним животним навикама.
Теофиловићева је истакла да је њена друга књига „Бирам здравље“ настала као производ пандемијских околности, затвореног простора и окренутости самом себи.
– „Бирам здравље“ је књига настала спонтано, као производ околности у којима смо се у посљедње вријеме сви обрели, нове димензије нормалног и свих утицаја и услова у доба пандемије. С доласком свих мјера заштите, сви смо се повукли у своје домове, смањили физичку активности и избор је пао на два пута, да ли пасти у неки вид депресије и бринути се превише за своје здравље или узети неку активну улогу у свему томе и поставити се другачије. Ја сам почела од сопственог здравственог стања, почела сам да истражујем неку нову тему за мене, здраву исхрану и неки нови начин живота, те се спонтано опет заљубила у кухање другачије хране у односу на ону на коју сам навикла и пожељела да на то подстакнем и друге људе, а вјерујем да је ово један од најбољих начина – истакла је Теофиловићева додавши да књига није само компилација рецепата, него садржи и савјете у другим животним доменима.
– Овај нови начин живота освјетлао ми је и друге приоритете, колико је, од бриге о тијелу и естетском изгледу и како се боље осјећати у својој кожи, важан и психолошки, на неки начин мој професионални аспекат, али и духовни. Та три аспекта, то јест основе човјековог бића, ум, тијело и дух објединила и обликовала у финални производ – објаснила је она.
Током истраживања и промјене начина живљења, Теофиловићева се консултовала са стручњаком, др Дијаном Петровић из Београда ради провјере квалитета рецепата, али и додатних савјета.
– Са нутриционистом из Београда др Дијаном Петровић била сам свакодневно у контакту, тако да је сваки рецепт провјерен од стране стручног лица, те је у књизи, поред рецепата, дато је мишљење и сугестије стручњака при припреми сваког јела, као и предности и недостаци стандардних наших јеловника које сам и сама досад практиковала. Што се тиче духовног узрастања, то је један веома важан дио мог живота, с обзиром да ми је супруг свештено лице, те је и он дао свој удио у овом дјелу – рекла је Теофиловићева.
У промоцији књиге учешће је узео и новинар и пјесник Ненад Симић, протојереј- ставрофор мр Жељко Теофиловић, а музичким репертоаром подршку је пружила и пјевачка група КУДМ-а „Босиљак“.

Related posts

Миланка Благојевић представила свој књижевни опус

admin

Емоције осликане кроз женске актове

admin

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА СУТРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još